Foto: Bakkers van Verloop

Bakker Jozeph Verloop, eigenaar van De Bakkers van Verloop, heropende eind juni zijn bakkerswinkel in Gorredijk. “Een aantal weken geleden hebben we de verbouwing van de bakkerij zelf afgerond. We hebben de bakkerij vergroot en de apparaten gemoderniseerd. We hebben vooral ruimte gemaakt voor meer remrijskasten. Zo kunnen we overdag meer degen draaien en hoeven we minder ’s nachts te werken."

Daarna kwam de winkel aan de beurt. "De afgelopen vier tot vijf weken hebben we de winkel verbouwd", vertelt Jozeph. "We hebben echt al het interieur eruit gehaald om de winkel een grondige ‘facelift’ te kunnen geven. Het doel van de verbouwing was vooral om de winkel weer aan de tijd aan te passen. Ik wil ervoor zorgen dat we mee blijven doen en niet ingehaald worden door de tijd."

Tijdens de verbouwing was er een noodwinkel voor de klanten. "Natuurlijk merkten we dat we hierdoor minder klanten hadden. Maar je merkt ook dat de klanten die nog wel komen het leuk vinden om de verbouwing te volgen. Ze vroegen regelmatig hoe het ervoor stond. Zo heb je toch weer een praatje met je klanten. Het was ook leuk om te zien dat alle bekende gezichten bij de opening weer langskwamen. We hebben de acties voor deze opening bescheiden gehouden, we verkopen de komende week pakketten met korting. Na de zomer gaan we uitpakken, dan organiseren we een open huis in de bakkerij en de banketbakkerij in Heerenveen. Dan is namelijk alles helemaal klaar en gefinetuned.”

Jozeph biedt nog advies aan andere bakkers die een verbouwing overwegen: “Het heeft geen zin om een winkel van een ander te kopiëren. Je moet vooral je eigen ding doen. Dit is natuurlijk een uitdaging, maar dat houdt je ook scherp.”

Altijd op de hoogte blijven?