Vereniging de Meesters aanwezig bij Gouden Gard 2019

14 oktober 2019
Foto: v.l.n.r. Hidde de Brabander (Meester Patissier en voorzitter Gouden Gard), Ramona van Zweden (presentatrice van de prijsuitreiking) Martijn Verkerk (namens NBOV, lid van werkgroep Gouden Gard en bestuurslid  Vereniging de Meesters en Mark Plaating (Meester Boulanger).

Vorige week dinsdag, op 8 oktober, werd de wedstrijd de Gouden Gard georganiseerd in Vianen. Vereniging de Meesters was hierbij aanwezig, omdat zij het contact met jonge talenten binnen het bakkers- en banketbakkersvak tot een van de prioriteiten heeft gemaakt.

In het middagprogramma verzorgde Meester Boulanger Daan Hesseling samen met een afvaardiging van het Boulangerieteam een demonstratie van Meesterlijk getoerd gerezen producten. Meester Boulanger Mark Plaating stond samen met het bestuur bij een tafel waar de portfolio’s en receptenboeken van een aantal Meesters ter inzage lagen.

Het niveau van de deelnemers van de Gouden Gard van dit jaar werd dit jaar als bijzonder hoog omschreven en naast familieleden van de kandidaten waren vaak ook hun werkgevers en collega’s aanwezig om hen te ondersteunen. De gehele manifestatie werd als waardevol, feestelijke en gezellig ervaren.

Sibrich Bakker won dit jaar de Gouden Gard met haar showtafel Vintage Circus. De Zilveren Gard ging naar Richard van Dijk met zijn Sixties-tafel en Nathalie Manintveld won de Bronzen Gard. Zij had een presentatie met als thema Azteken gemaakt. Milou Jansen won de social-media-prijs. Van de 1518 stemmen die waren uitgebracht, waren er ruim 400 voor haar.

Altijd op de hoogte blijven?