Veganplein op Bakkersvak en IJs-Vak

21 december 2022 Redactie Food

Vegan is een trend in de branche. Steeds meer consumenten kiezen voor vegan producten en steeds meer bedrijven produceren deze. Daarom komt er op Bakkersvak en IJs-Vak een Veganplein voor de bakkerijsector. Bakels is hier als een van de partners vertegenwoordigd.

Ook tijdens de tiende editie blijft Bakkersvak en IJs-Vak vernieuwen; zo wordt de bakkerijsector in 2023 geïnspireerd door de laatste ontwikkelingen in vegan producten en duurzame bakkerijproducten. Deze editie staat het Veganplein in de spotlights, waar bezoekers ontwikkelingen in de voedingsbranche van dichtbij beleven. Of het nu een bedrijf in de voedingssector is of niet, bedrijven zijn bezig met de toekomst. Duurzaamheid en veganisme hebben steeds meer draagvlak in de maatschappij en de eiwittransitie is daarnaast in volle gang.

“We merken dat steeds meer bedrijven op Bakkersvak en IJs-Vak de urgentie voelen om hier iets mee te doen. Bedrijven gaan vaker op een creatieve manier nadenken over de duurzamere productie van dierlijke eiwitten of plantaardige alternatieven”, vertelt Sharon Haans, Content Coördinator bij beursorganisator Easyfairs. En daar speelt Bakkersvak en IJs-Vak op in met een groots en groen Veganplein waar beleving, proeven en het opdoen van inspiratie centraal staat.

Thema ‘Groen ondernemen’ 

Op 5, 6 & 7 maart 2023 is ‘Groen ondernemen’ hét thema op het Veganplein. Hoe maak je als ondernemer duurzame keuzes wanneer het gaat om ingrediënten? En hoe word je een ‘veganfriendly’ bakkerij? Op het Veganplein worden bezoekers geprikkeld door vegan producten, zoals die van Bakels. Als groep van internationale bedrijven produceert en distribueert Bakels een groot assortiment innovatieve ingrediënten en producten voor branches als brood, gebak, cake en zoetwaren. Het Veganplein krijgt een centrale plek op de beursvloer, waar bezoekers door partners van Bakkersvak uitgenodigd worden om ontwikkelingen op vegan gebied te bespreken én nieuwe vegan producten te proeven.

Er liggen grote kansen in de markt voor een ruimer assortiment. Denk aan vegan, maar ook aan glutenvrij. Vegan en glutenvrije producten worden door een groeiende groep consumenten omarmd en zijn niet meer weg te denken uit de schappen. “Het belooft een spectaculair Veganplein te worden tijdens deze bruisende tiende editie van Bakkersvak en IJs-Vak, waar bezoekers praktische handvaten krijgen om zelf aan de slag te gaan met vegan en glutenvrije producten”, aldus Haans.

De tiende editie van Bakkersvak en IJs-Vak staat gepland op 5, 6 & 7 maart 2023 in Evenementenhal Gorinchem.

Altijd op de hoogte blijven?