Vegan Bossche bollen en plantaardige macarons op VeggieWorld

11 februari 2020

Op zaterdag 29 februari en zondag 1 maart vindt in Utrecht VeggieWorld plaats. Vegan is het sleutelwoord van deze vak- en publieksbeurs. Bezoekers vinden allerlei producten en diensten binnen de vegan lifestyle, zoals vegan Bossche bollen en plantaardige macarons. 

VeggieWorld is een internationale beurs die ook georganiseerd wordt in steden als Berlijn, Parijs en Zurich. Op de Nederlandse editie tonen zo'n 100 bedrijven hun producten en innovaties. Daarnaast vinden er verschillende lezingen plaats van onder andere Patrik Baboumian van de GameChangers. De organisatie verwacht meer dan 8.000 bezoekers.

Vegan Bossche bol

Een van de exposanten is Jurgen Verwoerd van de Vegetarische Snackbar en My Cakes. Hij laat op de beurs zijn nieuwste vondst, de vegan Bossche bol, zien. Het is moeilijk om soezenbeslag te veganiseren, zeker voor het grote formaat van de Bossche bol. Verwoerd heeft veel ervaring met vegan. Zijn bakkerij My Cakes maakt uitsluitend veganistische producten, zoals taarten en macarons.

Plantaardige macarons

Ook Smaakaron heeft een vegan macaron in het assortiment, die het bedrijf presenteert op de beurs. De afgelopen maanden experimenteerden ze met verschillende eivervangers. Het eindresultaat is een plantaardige macaron op basis van aardappeleiwit.

Naast de exposanten en de lezingen is er nog veel meer te beleven op de beurs. Zo vindt op zondag de uitreiking van de ProVeg Vegan Cheese Award plaats. En op zaterdag geven de verschillende vrouwelijke chefkoks van het Women's Cooking Project kookdemonstraties. 

Altijd op de hoogte blijven?