Vegan Bossche bollen en plantaardige macarons op VeggieWorld

smaakarons

Op zaterdag 29 februari en zondag 1 maart vindt in Utrecht VeggieWorld plaats. Vegan is het sleutelwoord van deze vak- en publieksbeurs. Bezoekers vinden allerlei producten en diensten binnen de vegan lifestyle, zoals vegan Bossche bollen en plantaardige macarons. 

VeggieWorld is een internationale beurs die ook georganiseerd wordt in steden als Berlijn, Parijs en Zurich. Op de Nederlandse editie tonen zo'n 100 bedrijven hun producten en innovaties. Daarnaast vinden er verschillende lezingen plaats van onder andere Patrik Baboumian van de GameChangers. De organisatie verwacht meer dan 8.000 bezoekers.

Vegan Bossche bol

Een van de exposanten is Jurgen Verwoerd van de Vegetarische Snackbar en My Cakes. Hij laat op de beurs zijn nieuwste vondst, de vegan Bossche bol, zien. Het is moeilijk om soezenbeslag te veganiseren, zeker voor het grote formaat van de Bossche bol. Verwoerd heeft veel ervaring met vegan. Zijn bakkerij My Cakes maakt uitsluitend veganistische producten, zoals taarten en macarons.

Plantaardige macarons

Ook Smaakaron heeft een vegan macaron in het assortiment, die het bedrijf presenteert op de beurs. De afgelopen maanden experimenteerden ze met verschillende eivervangers. Het eindresultaat is een plantaardige macaron op basis van aardappeleiwit.

Naast de exposanten en de lezingen is er nog veel meer te beleven op de beurs. Zo vindt op zondag de uitreiking van de ProVeg Vegan Cheese Award plaats. En op zaterdag geven de verschillende vrouwelijke chefkoks van het Women's Cooking Project kookdemonstraties. 

Dossiers
Lees ook
Sharp Sharp werkt aan mooiere wereld

Sharp Sharp werkt aan mooiere wereld

Renate de Klein (36) en Frank Hanssen (38) maken veganistische taartjes zonder geraffineerde suiker en gluten. In hun winkel Sharp Sharp in Rotterdam verkoopt het ontwerpersduo verrassend lekkere ‘plaatjes’, zoals een confettitaartje met gedroogde bloemen. “Het mag gezonder, maar taartjes eten blijft een feestje.”

Sharp Sharp werkt aan mooiere wereld

Sharp Sharp werkt aan mooiere wereld

Renate de Klein (36) en Frank Hanssen (38) maken veganistische taartjes zonder geraffineerde suiker en gluten. In hun winkel Sharp Sharp in Rotterdam verkoopt het ontwerpersduo verrassend lekkere ‘plaatjes’, zoals een confettitaartje met gedroogde bloemen. “Het mag gezonder, maar taartjes eten blijft een feestje.”

Op pad in Parijs - Van de oudste chocoladewinkel tot instagrammable verpakkingen

Op pad in Parijs - Van de oudste chocoladewinkel tot instagrammable verpakkingen

We mogen in Nederland de deur nog uit voor een wandeling of boodschappen, maar echt lekker shoppen of inspiratie opdoen zit er voorlopig niet in. Laat staan dat je de grens over kunt. En dat terwijl bijvoorbeeld Parijs voor velen in onze branche zo’n inspirerende plek is. Gelukkig gaf de redactie van Bakkers in bedrijf tijdens Europain, afgelopen januari,...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...