Vegan Bossche bollen en plantaardige macarons op VeggieWorld

smaakarons

Op zaterdag 29 februari en zondag 1 maart vindt in Utrecht VeggieWorld plaats. Vegan is het sleutelwoord van deze vak- en publieksbeurs. Bezoekers vinden allerlei producten en diensten binnen de vegan lifestyle, zoals vegan Bossche bollen en plantaardige macarons. 

VeggieWorld is een internationale beurs die ook georganiseerd wordt in steden als Berlijn, Parijs en Zurich. Op de Nederlandse editie tonen zo'n 100 bedrijven hun producten en innovaties. Daarnaast vinden er verschillende lezingen plaats van onder andere Patrik Baboumian van de GameChangers. De organisatie verwacht meer dan 8.000 bezoekers.

Vegan Bossche bol

Een van de exposanten is Jurgen Verwoerd van de Vegetarische Snackbar en My Cakes. Hij laat op de beurs zijn nieuwste vondst, de vegan Bossche bol, zien. Het is moeilijk om soezenbeslag te veganiseren, zeker voor het grote formaat van de Bossche bol. Verwoerd heeft veel ervaring met vegan. Zijn bakkerij My Cakes maakt uitsluitend veganistische producten, zoals taarten en macarons.

Plantaardige macarons

Ook Smaakaron heeft een vegan macaron in het assortiment, die het bedrijf presenteert op de beurs. De afgelopen maanden experimenteerden ze met verschillende eivervangers. Het eindresultaat is een plantaardige macaron op basis van aardappeleiwit.

Naast de exposanten en de lezingen is er nog veel meer te beleven op de beurs. Zo vindt op zondag de uitreiking van de ProVeg Vegan Cheese Award plaats. En op zaterdag geven de verschillende vrouwelijke chefkoks van het Women's Cooking Project kookdemonstraties. 

Dossiers
Lees ook
Studenten Hogeschool Amsterdam lanceren vegan ijsmerk

Studenten Hogeschool Amsterdam lanceren vegan ijsmerk

Vegan is een trend op ijsgebied. Vier studenten van de Hogeschool van Amsterdam springen hier op in en lanceren The Vice Cream Brand. Met de slogan: ‘Your not so guilty pleasure’, proberen ze het vegan ijs aan de man te brengen.

Het verhaal achter grondstoffen

Het verhaal achter grondstoffen

Welke trends tekenen zich af in de grondstoffensector en hoe spelen leveranciers daarop in? Hoe gaan ze om met het vernieuwde Warenwetbesluit en wat betekent corona voor hen? Bakkers in bedrijf vroeg het aan vijf leveranciers van bakkerijgrondstoffen: Bakels, Yme Kuiper, Royal Steensma, Royal Koopmans en Sonneveld. “Voedsel is veiliger dan ooit, maar...

Bakkerij Royal komt met het Bossche Bol-ijsje

Bakkerij Royal komt met het Bossche Bol-ijsje

Bakker Jules Lauwerijssen van Bakkerij Royal in 's Hertogenbosch heeft iets nieuws bedacht. Het Bossche Bol-ijsje is een Bossche Bol gevuld met softijs op een hoorntje. "De eerste reacties op straat zijn positief en net als bij de echte bol zit de inhoud over het hele gezicht", vertelt Jules aan Omroep Brabant.