Vegan Bossche bollen en plantaardige macarons op VeggieWorld

smaakarons

Op zaterdag 29 februari en zondag 1 maart vindt in Utrecht VeggieWorld plaats. Vegan is het sleutelwoord van deze vak- en publieksbeurs. Bezoekers vinden allerlei producten en diensten binnen de vegan lifestyle, zoals vegan Bossche bollen en plantaardige macarons. 

VeggieWorld is een internationale beurs die ook georganiseerd wordt in steden als Berlijn, Parijs en Zurich. Op de Nederlandse editie tonen zo'n 100 bedrijven hun producten en innovaties. Daarnaast vinden er verschillende lezingen plaats van onder andere Patrik Baboumian van de GameChangers. De organisatie verwacht meer dan 8.000 bezoekers.

Vegan Bossche bol

Een van de exposanten is Jurgen Verwoerd van de Vegetarische Snackbar en My Cakes. Hij laat op de beurs zijn nieuwste vondst, de vegan Bossche bol, zien. Het is moeilijk om soezenbeslag te veganiseren, zeker voor het grote formaat van de Bossche bol. Verwoerd heeft veel ervaring met vegan. Zijn bakkerij My Cakes maakt uitsluitend veganistische producten, zoals taarten en macarons.

Plantaardige macarons

Ook Smaakaron heeft een vegan macaron in het assortiment, die het bedrijf presenteert op de beurs. De afgelopen maanden experimenteerden ze met verschillende eivervangers. Het eindresultaat is een plantaardige macaron op basis van aardappeleiwit.

Naast de exposanten en de lezingen is er nog veel meer te beleven op de beurs. Zo vindt op zondag de uitreiking van de ProVeg Vegan Cheese Award plaats. En op zaterdag geven de verschillende vrouwelijke chefkoks van het Women's Cooking Project kookdemonstraties. 

Dossiers
Lees ook
Funky vegan bakboek

Funky vegan bakboek

Vegan bakken is een opkomende trend, zeker onder thuisbakkers en consumenten in de grotere steden. Emma Herngreen is een echte zoetekauw en houdt van lekkere taarten, cakes, toetjes en verwenkoffies, maar dan alleen met plantaardige ingrediënten. Emma wil laten zien dat je, óók als je veganistisch wilt eten, heerlijk kunt genieten...

Puur natuur bij Viola's Patisserie

Puur natuur bij Viola's Patisserie

Viola Cennini gebruikt alleen natuurlijke ingrediënten in haar patisserie in Eindhoven. Als eerste Nederlander volgde ze een opleiding veganistische chocolade maken aan de Callebaut Academy in het Britse Banbury. Viola’s veganistische taartjes en bonbons trekken veel nieuwe klanten.

Veganistische bonbons van Viola’s Patisserie - ‘De lat ligt hoog’

Veganistische bonbons van Viola’s Patisserie - ‘De lat ligt hoog’

Viola’s Patisserie aan het Klein Tongelreplein in Eindhoven gebruikt alleen ingrediënten die puur natuur zijn. Als eerste Nederlander volgde Viola Cennini een opleiding veganistische chocolade maken aan de Callebaut Academy in het Britse Banbury. Viola’s veganistische taartjes en bonbons trekken veel nieuwe klanten.

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Wat ga je doen?In de winkel zal je als eerste taak hebben o klanten te voorzien van de mooiste producten. Dit doe je met een grote glimlach en doordat je zelf de...

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Wat ga je doen?In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten....

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Wat ga je doen?Binnen een team van 10 banketbakkers zijn ze op zoek naar een enthousiaste, creatieve en gemotiveerde banketbakker. Binnen het team lopen de taken...