Veel vraag naar Limburgse vlaai bij webshop Bakkerij de Bisschopsmolen

kersenvlaai_wikimedia

Foto: Wikimedia

Bakkerij de Bisschopsmolen ziet een grote toename in het aantal webshopbestellingen. De Maastrichtse bakker ziet vanuit het hele land veel vraag naar Limburgse kersenvlaai. Andere populaire producten zijn rijstevlaai en Brabantse worstenbroodjes (met Limburgse ingrediënten).

Vanwege de coronamaatregelen zag de bakkerij afgelopen periode dat gasten de webshop verkozen boven een bezoek aan de fysieke winkel aan de Stenenbrug in Maastricht. Naast brood en vlaai viel de afgelopen acht maanden vooral de toename in thuisbakproducten op. Bloem, meel, gist en vlaaibakpakketten vonden hun weg naar de keukens van de vele nieuwe hobbybakkers. De producten vonden in het begin voornamelijk hun aftrek in Limburg, met Zuid-Limburg in het bijzonder.

Doordat het aantal webshop bestellingen in het gehele land extreem zijn toegenomen, kon de Bisschopsmolen vertragingen in de post wel voorspellen. Om dit voor te zijn, zijn er voor de maand december chauffeurs ingezet om de bestellingen door het hele land (én Belgisch Limburg) zelf aan de deur te leveren. "En wat een onverwacht succes is deze service. De webshop is met maar liefst 225 procent gestegen!", meldt de bakkerij in een persbericht.

Wat nu opvalt is de toename van het aantal bestellingen boven de rivieren. “Het lijkt erop dat de Nederlanders met onze kersenvlaai een beetje Limburg in huis willen halen. Begrijpelijk, nu we allemaal noodgedwongen thuis de feestdagen moeten doorbrengen is een 100% Limburgse vlaai het ultieme troostvoer”, lacht Frank van Eerd (eigenaar van de Bisschopsmolen). Frank van Eerd zet zich al jaren in voor de instandhouding en promotie van het Limburgse streekproduct, waarbij zijn aandacht in het bijzonder uitgaat naar Limburgse graansoorten zoals onder andere spelt, tritordeum en haver en het niet te vergeten uitstervend fruitsoort de Morelkers.

Om de CO2-uitstoot te beperken is er een strakke logistieke planning opgesteld waarbij de chauffeurs iedere dag een ander gebied van het land aandoen. “Het is dus niet zo dat als je als Fries vandaag bestelt het morgenvroeg in huis is, zoals bij de grote webshop bedrijven. Maar klanten die voor onze producten kiezen, hebben daar alle begrip en waardering voor en bestellen vaak al vooruit. Goed eten kost tijd.”

Mooie opmerkingen van loyale gasten uit Friesland en Noord-Holland geven aan hoe erg de bezorgservice gewaardeerd wordt: “Als ik ’t goed heb bezorgen jullie in december ook vlaai in Friesland, hoera daarvoor!” en “ik heb na jaren zo ontzettend genoten van heerlijke dingen. Zo lang niet meer gehad.” Voor lokale bezorging zet de Bisschopsmolen al sinds jaar en dag Demarrage Fietskoeriers in die de bestellingen dagelijks door Maastricht en omgeving afleveren.

Dossiers
Lees ook
Bosschebollenvlaai

Bosschebollenvlaai

Volgens reviewplatform Zoover heeft de Bossche bol de Limburgse vlaai gepasseerd als favoriete regionale lekkernij. Voor Bossche bollenbakker Jan de Groot uit Den Bosch, en vlaaienbakker Thijs Broekmans uit Panningen was dit de aanleiding om de lekkernijen met elkaar te combineren. Het resultaat is de Bosschebollenvlaai. Het onderstaande filmpje van...

Joost Snijders bakt lekkerste vlaai van 2016

STRAMPROY - Joost Snijders de Echte Bakker is dit jaar de winnaar geworden van de 30ste editie van de prestigieuze Limburgse vlaaikeuring 2016. Hij mag zich een jaar lang  ‘lekkerste vlaaibakker van 2016’ noemen. Nummer 2 is geworden Echte Bakker Thijs Koolen uit Ell. De derde prijs is gegaan naar Echte Bakker Hagedoren uit Hoensbroek. Wedstrijd Ambachtelijke bakkers uit Limburg en Zuid-Oost Brabant streden mee om de felbegeerde titel Lekkerste ambachtelijke vlaai, dit jaar met de kersen- en rijstevlaai. De ingezonden vlaaien werden beoordeeld door een geselecteerde professionele jury. Aantal deelnemende...

Frikandellenvlaai wordt onverwacht groot succes

Frikandellenvlaai wordt onverwacht groot succes

SOMEREN - De Brabantse Bakkerij Van de Mortel heeft de frikandellenvlaai in het assortiment opgenomen. De bakkerij, met filialen in Asten en Someren, trekt hiermee klanten uit heel Nederland. Inmiddels zijn er ruim 1500 verkocht. Idee De oorsprong van de frikandellenvlaai ligt in Limburg. Het was een idee van bakkerij Engels in Grubbenvorst. “Hij kondigde...