Veel bezoekers op de ISM 2025

13 februari 2025 Dave Bouthoorn ISM
VAKBEURS | Achter de schermen van de snoep- en snackindustrie: ISM Keulen 2025 gaf een exclusieve blik op de ingrediënten, technologieën en trends van morgen.

Van 2 tot 5 februari 2025 stond Keulen in het teken van ISM 2025, waar de internationale zoetwaren- en snackindustrie samenkwam. Met meer dan 1.500 exposanten uit 70 landen en 32.000 vakbezoekers uit 135 landen blikt de organisatie terug op een succesvolle beurs. 

Tijdens de opening werd er gesproken over het EU-Mercosur-akkoord. Dit Europese verdrag moet onder meer de handel en investeringen tussen de EU en de Mercosur-landen bevorderen. Argentinië, Brazilië , Paraguay en Uruguay behoren tot deze Mercosur-landen. Het akkoord zorgt ervoor dat Europese landen, die naar de Mercosur landen exporteren, jaarlijks ruim vier miljard euro aan importheffingen besparen. Dat leidt tot economische groei en meer werkgelegenheid. 

Nieuwe formats 


ISM 2025 introduceerde nieuwe formats om kennisdeling en interactie te bevorderen zoals De Sweet Week Talks en Tasting Stage. Hier vonden meerdere presentaties en proeverijen plaats. De Creator Day was ook een nieuw concept en trok een breed publiek en vergrootte de zichtbaarheid van innovaties via contentmakers en social media. Deze dag was specifiek gericht op creators en influencers in de zoetwaren- en snackindustrie.

De beurs was ook een podium voor producttrends. Gezondheid, duurzaamheid en functionaliteit stonden centraal, naast nieuwe smaakcombinaties en snacks voor onderweg. De Lab5-zone waar start-ups en scale-ups hun producten presenteerden, trok veel aandacht en onderstreepte het belang van toekomstgerichte oplossingen.

Nieuwe trends en smaken

Naast actuele trends zoals duurzaamheid, transparantie, gezondheid, functionaliteit en nieuwe smaakcombinaties stonden ook klassieke zoetwaren en snacks centraal. De trend "Snacks on the go", waarbij conventionele maaltijden worden vervangen door handige tussendoortjes, kwam duidelijk naar voren in de nieuwe productontwikkelingen.

Op de Expert Stage bespraken professionals uit de branche uitdagingen en kansen voor de sector. Thema’s als suikerreductie, duurzame cacaoteelt en de ontwikkeling van plantaardige eiwitbronnen stonden centraal. Meerdere sprekers bespraken hoe de hele waardeketen, van landbouw tot productie en handel, zich aanpast aan veranderende consumentenverwachtingen. Ook onderzoeksbureaus Innova Market Insights en Euromonitor gaven hier presentaties waar ze de innovatiekracht van de internationale zoetwaren- en snackindustrie belichtten.

Awardshow

Tijdens de beurs werden er ook verschillende prijzen uitgereikt. Die ISM 2025 award ging naar Ulrich Zuanelli, manager van Loacker, voor zijn buitengewone verdiensten in de industrie. Loacker is een Italiaans bedrijf, gespecialiseerd in de productie van wafels en chocoladeproducten. Het bedrijf investeert in duurzame cacao- en hazelnootteelt en vermijd kunstmatige kleur- en conserveringsmiddelen.

Het Nederlandse bedrijf Primus Wafer Paper BV viel ook in de prijzen. In de categorie ‘New Product Showcase Award' behaalde hun product Yummy Super Sour Candy Paper de eerste plek. Yummy Super Sour is een op zetmeel gebaseerd stuk ouwelpapier, bedekt met suiker en zuur. Voor de kleuren en smaken gebruikt de producent alleen natuurlijke ingrediënten. In tegenstelling tot de meeste snoepjes wordt Yummy Super Sour gemaakt van aardappelzetmeel. Dit maakt het product veganistisch, glutenvrij en allergeenvrij.

De ISM Consumer Award ging naar het bedrijf Treetz voor Crunchy Vegan Corn, een plantaardige snackproduct gemaakt van mais. Treetz ontwikkelde dit voor mensen die een veganistisch dieet volgen en op zoek zijn naar een gezondere snackoptie. 

In 2026 keert de beurs weer terug naar Keulen. De volgende editie vindt plaats van 1 tot en met 4 februari 2026. 

 

Altijd op de hoogte blijven?