Veel belangstelling voor cursussen IJscentrum

Examen IJsbereider_1_Foto: IJscentrum

Foto: IJscentrum

Er is veel belangstelling voor de cursussen van het IJscentrum. De eerste cursus IJsbereider zit al helemaal vol en voor de eerste dag van de nieuwe cursus Vegan IJs zijn geen plaatsen meer vrij. Daarnaast zijn er plannen om meer nieuwe trainingen op te zetten. 

Eind juli lanceerde het IJscentrum de nieuwe cursus Vegan IJs. In no time zat de eerste dag vol. Voor de tweede dag, 16 september, zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Omdat deze specialisatiecursus zo goed loopt wil het IJscentrum nog meer van dit soort trainingen aanbieden. De eerste wordt hoogstwaarschijnlijk een dagcursus Macarons maken.

"We willen steeds meer cursussen aanbieden die niet direct op ijs gericht zijn, maar waar de ijsbereider wel zijn of haar voordeel uit kan halen!", zegt Hidde de Brabander, manager van het IJscentrum. "Daarnaast willen we steeds meer de specialisatiekant op gaan, om naast vegan ook bijvoorbeeld kennisdagen over vanille op te pakken."

Ook met de andere cursussen gaat het goed. De eerste cursus IJsbereider op 31 augustus zit al helemaal vol. Voor de cursus Gespecialiseerd IJsbereider - technologie hebben we nog één plekje beschikbaar. 

Ga naar de website van het IJscentrum voor een compleet overzicht van alle cursussen en data.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
IJsmakers steunen het Prinses Máxima Centrum tijdens Europese Dag van het Ambachtelijk IJs

IJsmakers steunen het Prinses Máxima Centrum tijdens Europese Dag van het Ambachtelijk IJs

Vereniging Ambachtelijk IJscentrum heeft een speciale actie opgezet voor de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs. Ambachtelijke ijsmakers doneren op 24 maart de opbrengst van een speciaal gemaakt ijsje aan het project ‘Maximaal bewegen’ voor het Prinses Máxima Centrum.

Basis Chocoladebereider en Airbrushtechnieken bij IJscentrum in 2023

Basis Chocoladebereider en Airbrushtechnieken bij IJscentrum in 2023

In 2023 komt het IJscentrum met twee nieuwe cursussen: Basis Chocoladebereider en Airbrushtechnieken. “Vanuit het ijs is de stap naar chocolade klein. De twee productgroepen liggen in elkaars verlengde”, aldus Hidde de Brabander, manager van het IJscentrum

Bakery Institute lanceert Chefsdagen Banket

Bakery Institute lanceert Chefsdagen Banket

De afgelopen tien jaar wisten honderden banketbakkers de weg naar Zaandam te vinden voor diverse cursussen. Voor het opdoen van nieuwe kennis over een specifiek onderwerp blijkt dit de beste manier van leren. Het cursusaanbod is dan ook nog steeds divers en valt sinds kort onder de STAP subsidie.