Veel belangstelling voor cursussen IJscentrum

Examen IJsbereider_1_Foto: IJscentrum

Foto: IJscentrum

Er is veel belangstelling voor de cursussen van het IJscentrum. De eerste cursus IJsbereider zit al helemaal vol en voor de eerste dag van de nieuwe cursus Vegan IJs zijn geen plaatsen meer vrij. Daarnaast zijn er plannen om meer nieuwe trainingen op te zetten. 

Eind juli lanceerde het IJscentrum de nieuwe cursus Vegan IJs. In no time zat de eerste dag vol. Voor de tweede dag, 16 september, zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Omdat deze specialisatiecursus zo goed loopt wil het IJscentrum nog meer van dit soort trainingen aanbieden. De eerste wordt hoogstwaarschijnlijk een dagcursus Macarons maken.

"We willen steeds meer cursussen aanbieden die niet direct op ijs gericht zijn, maar waar de ijsbereider wel zijn of haar voordeel uit kan halen!", zegt Hidde de Brabander, manager van het IJscentrum. "Daarnaast willen we steeds meer de specialisatiekant op gaan, om naast vegan ook bijvoorbeeld kennisdagen over vanille op te pakken."

Ook met de andere cursussen gaat het goed. De eerste cursus IJsbereider op 31 augustus zit al helemaal vol. Voor de cursus Gespecialiseerd IJsbereider - technologie hebben we nog één plekje beschikbaar. 

Ga naar de website van het IJscentrum voor een compleet overzicht van alle cursussen en data.

Dossiers
Lees ook
Bas van Haaren behaalt titel Meesterijsbereider

Bas van Haaren behaalt titel Meesterijsbereider

Het Gilde van Meesterijsbereiders verwelkomt een nieuwe Meester. Bas van Haaren slaagde dinsdag 31 mei voor de SVH Meesterproef en behaalt daarmee de hoogste vakbekwaamheid op het gebied van ijs bereiden.

Cursussen bij het IJscentrum Najaar 2022

Cursussen bij het IJscentrum Najaar 2022

Er staan weer nieuwe cursusdata op de agenda van het IJscentrum. Komend najaar staan onder andere cursus ijsbereider, gespecialiseerd ijsbereider en Meesterlijke taarten op het programma. Daarnaast komen er ook weer verschillende specials aan.

Voorronde World Chocolate Masters in het IJscentrum

Voorronde World Chocolate Masters in het IJscentrum

De voorronde van de World Chocolate Masters vindt op 14 maart plaats bij het IJscentrum. Carlo Midiri gaat proberen om zich te kwalificeren voor de internationale finale in Parijs. Daarnaast is er ook de WCM Young Talent Competition en zijn er verschillende inspirerende demo’s.