Vanille B.V. neemt Van Broek Trading over

Vanille B.V.

Per 1 februari a.s. neemt Vanille B.V. alle bedrijfsactiviteiten over van Van Broek Trading te Krimpen aan den IJssel. Van Broek is bijna 20 jaar actief in de nichemarkt van vanillestokjes uit Madagaskar, maar helaas is er geen opvolging.

Vanille B.V. is bijna 20 jaar actief in vanille en afgeleide producten zoals pasta, extract en poeder op de Nederlandse markt met export naar omringende landen.
‘De aard van het product vraagt om vertrouwen bij boeren en leveranciers aan de bron. Dat vertrouwen is door ons met zorg opgebouwd door jaarlijkse bezoeken aan Madagaskar en Papoea Nieuw-Guinea’ zegt Jef de Kroon van Vanille B.V.

Kleinere spelers in de markt ondernemen reizen naar oorsprongslanden vaak niet waardoor kwaliteit en voedselveiligheid niet goed geborgd kunnen worden. De activiteiten van Van Broek sluiten naadloos aan bij Vanille B.V. 

Lees ook
Puratos lanceert nieuwe merkidentiteit

Puratos lanceert nieuwe merkidentiteit

Puratos lanceert nieuwe merkidentiteit, passend bij haar streven bij te dragen aan een betere planeet met innovatieve food oplossingen.

Koppert Cress lanceert Nederlandse vanille

Koppert Cress lanceert Nederlandse vanille

Koppert Cress lanceert begin dit jaar Planifolia-vanille, geteeld in Nederlandse kassen. Het assortiment bestaat uit drie soorten vanille: Planifolia Green, Black en Red Vanille. Planifolia-vanille komt van een orchideeënsoort die pas na drie jaar peulen geeft.

Prijsstabiliteit in vanille

Prijsstabiliteit in vanille

Na de jaren van matige kwaliteit vanillebonen heeft de overheid in Madagaskar het duidelijk als haar taak gezien dit tij te keren. De opkomst van producerende landen als Indonesië en Oeganda heeft hieraan zeker bijgedragen. Dat meldt Vanille bv.