Van der Steen wint titel Beste Echte Bakker 2022

Echte Bakker Gouden Schieter 2022

Van der Steen, De Echte Bakker uit Made wint de Gouden Schieter 2022. “Wat zijn wij trots... opnieuw Beste Echte Bakker van Nederland!” staat te lezen op de Facebookpagina. “Ongelooflijk. De bekroning op ons werk, op ons fantastische team en op dag in dag uit kei en kei hard werken.”

De Gouden Schieter is de prijs voor de Beste Echte Bakker. Voor deze titel kijkt het echte Bakkersgilde naar onaangekondigde kwaliteitskeuringen, de productcompetities en klantbeleving. De Echte Bakker met de hoogst gewogen gemiddelde score wint de titel.

Winnaar Gouden Schieter

De bekendmaking gebeurde dit jaar online met een filmpje. Van der Steen, De Echte Bakker, die dit jaar het 75-jarig jubileum vierde, won. Broers en eigenaren Barry en Jeroen waren geen onbekenden van deze vakwedstrijd. Ze wonnen de prijs eerder al in 2013 en 2019. Daarnaast behaalden ze in 2017 de tweede plek en in 2018 waren ze derde. “Een knappe prestatie van de broers Van der Steen die de productkwaliteit en de prestatie in de winkel continu op hoog niveau weten te houden”, aldus het Echte Bakkersgilde.

Geert Caniels, directeur van de Stichting, reikte de prijs coronaproof uit in de winkel in Made. “Barry en Jeroen van der Steen belichamen waar het Echte Bakkersgilde voor staat; kennis delen en elkaar stimuleren om nog beter te worden”, zegt hij. “Ook al betekent het dat collega Echte Bakkers geduchte concurrenten worden bij bijvoorbeeld onze productcompetities of zelfs de titel Beste Echte Bakker.” Naast de Gouden Schieter ontving Van der Steen ook een cheque van 1000 euro om te besteden aan een activiteit voor alle medewerkers. “Het winnen van de Gouden Schieter is immers een prestatie van het hele team.”

Nummers 2 en 3

De tweede plaats ging naar Gommans met winkels in Sevenum, Horst en Swalmen. De regerend kampioen verdedigde zijn titel met verve en mocht dit keer de Zilveren Schieter mee naar huis nemen. In december werd het winkelteam in Horst ook al in het zonnetje gezet voor de tweede plaats in de Best Customer Experience. De bakker is blij met de tweede plaats. "YES YES YES!! Die hadden we absoluut niet zien aankomen! Een waanzinnig mooie 2de plek als “Beste Echte Bakker 2022”, staat te lezen op Facebook.

De derde plaats ging naar Herman Schepers uit Sleen, een nieuwkomer op het podium. "Met trots kunnen wij zeggen dat we op de derde plaats zijn geëindigd in de strijd om de beste Echte Bakker van Nederland 2022!", schrijft de bakker op Facebook.
Vanaf 2016 is het bedrijf van Herman en Wemmie en hun zoon Roy Schepers al vier keer genomineerd en in 2022 staan ze op het podium. Roy is een van de jonge ambitieuze bakkers die veel van Jeroen van der Steen geleerd heeft. Herman Schepers won in 2017 de BakkersVakWedstrijden in Drachten en werd vorig jaar eerste met zijn kerststol.

Top 10

De overige Echte Bakkers die in december genomineerd zijn voor de titel Beste Echte Bakker hebben volgens het gilde ook een topprestatie geleverd. De top 10 heeft drie nieuwkomers: Van Meijel op de 6e plaats, Vroonland op de 8e en Wouda op de 10e plaats.

  1. Van der Steen, Made
  2. Gommans, Sevenum
  3. Herman Schepers, Sleen
  4. Theo Pastoor, Tilburg
  5. August van Vilsteren, Diever
  6. Van Meijel, Clinge
  7. Lubbers, Almelo
  8. Vroonland, Yerseke
  9. Steenbergen, Meppel
  10. Wouda, Hengelo (O)

 

 

Lees ook
‘Wacht niet tot je pensioenleeftijd met het regelen van bedrijfsopvolging'

‘Wacht niet tot je pensioenleeftijd met het regelen van bedrijfsopvolging'

Veel ondernemers denken (liever) niet na over wat er komt kijken bij stoppen met het bedrijf. Aan bedrijfsoverdracht zitten fiscale, juridische en vooral emotionele kanten. Het advies luidt: schakel deskundige hulp in en begin op tijd.

Bakker Piet houdt vast aan transparantie

Bakker Piet houdt vast aan transparantie

Een gloednieuwe bakkerij met lunchroom en vergaderfaciliteiten. Ronny en Esther van der Horst van Bakker Piet verhuisden van een kleine bakkerij in het dorp naar een nieuwe plek aan de rand van Elspeet. Bij de nieuwbouw gold als stelregel dat alles transparant moest zijn.

Bakkerij Franssen in Epen krijgt predicaat Hofleverancier

Bakkerij Franssen in Epen krijgt predicaat Hofleverancier

Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van het bedrijf ontving Bakkerij Franssen in Epen zondag 15 mei het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Gouverneur Roemer overhandigde de oorkonde aan eigenaars Jos en Miranda en hun dochter Tamara Hoogervorst.