Van der Steen is Beste Echte Bakker 2019

Prijswinnaars_Beste_Echte_Bakker_2019[1]

Van der Steen, De Echte Bakker uit Made mag zich Beste Echte Bakker noemen. De broers Barry en Jeroen van der Steen kregen de Gouden Schieter tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 16 januari van het Echte Bakkersgilde. De broers zijn ontzettend blij met de winst. "Nummer 1 van  Nederland! Zo trots op de prestatie" staat op de Facebookpagina te lezen. De broers zijn sinds 2013, toen ze de titel voor de eerste keer wonnen, in de top van de ranking terug te vinden. Vorig jaar eindigden ze nog op de derde plaats.

Overige prijzen Beste Echte Bakker

De Zilveren Schieter ging dit jaar naar Jenny van der Putten uit Mierlo. Thijs Koolen uit Ell kreeg het brons. De Gouden Schieter voor de beste Winkelbeoordeling ging naar Petra en Wilfred Haafs van Bakkerij Haafs. Zij bleven met een score van 9,752 net boven Godfried de Vocht uit Son. De derde plaats is voor Michel Nales met de winkel in Winterswijk.

Directeur Geert Caniels reikte alle prijzen uit. Caniels: “Ik vind het geweldig om te zien dat de bakkers voor zichzelf de lat zo hoog leggen. Het gaat vaak om de kleinst mogelijke verschillen! Uiteindelijke winnaar is natuurlijk de consument, die erop mag vertrouwen dat zowel de winkels als de kwaliteit van de producten het hele jaar door gemonitord wordt, ook bij bakkers die dit keer niet op het podium staan.”

Prijswinnaars_Beste_Winkel20191-300x200 Beste Echte BakkersWinkel 2019

Reclamecampagnes

Naast de prijsuitreiking was er tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst ook een vooruitblik op de komende reclamecampagnes. Ze ontvingen verschillende handvatten om het begrip storytelling handen en voeten te geven; winkelmaterialen waarin het ambacht uitgebeeld wordt, een filmpje in de molen met henzelf in de hoofdrol en een presentatie van retaildeskundige Tom Kikkert die enthousiast heel toepasbare voorbeelden gaf over hoe je als bakker je eigen verhaal kunt ontdekken en vertellen aan de consument.

Jubilarissen

In 2019 vieren maar liefst zes Echte Bakkers hun vijftigjarig jubileum als lid van het Gilde. Dit zijn René Adank uit Breda, Brood&Ko uit Bodegraven, Goeijers uit Breda, Timmer uit Oudeschild, Reijenga uit Drachten en Piet Snelders uit Oosterhout. Zij werden gehuldigd en kregen de jubileumtrofee uit handen van Bart Vedder, voorzitter van het bestuur van de Stichting Echte Bakkersgilde. Gerard uit Hengelo en Van Ballegoie uit Rotterdam zijn 25 jaar Echte Bakker. Zij kregen de gouden speld van Vedder.

Top 10 Beste Echte Bakker 2019

De top 10 van de Beste Echte Bakker ziet er als volgt uit:

  1. Van der Steen uit Made
  2. Jenny van der Putten uit Mierlo
  3. Thijs Koolen uit Ell
  4. Toet uit Apeldoorn
  5. Steenbergen uit Meppel
  6. Gommans uit Sevenum
  7. Herman Schepers uit Sleen
  8. Marten Boonstra uit Akkrum
  9. Van Mook uit Nistelrode
  10. Hagedoren uit Hoensbroek

 

Lees ook
Bakkers in de media - week 19

Bakkers in de media - week 19

Zorgen om graan, de liefde voor het bakkersvak en paniek over lokale lekkernij het appelsleetje. Wat verscheen er afgelopen week in de media over bakkersbranche?

Subsidie voor advies bij verduurzaming mkb-ondernemers

Subsidie voor advies bij verduurzaming mkb-ondernemers

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) komt met de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) voor mkb-ondernemers die geen wettelijke plicht hebben tot energiebesparing maar er wel mee aan de slag willen. Met deze subsidie kunnen ze een adviseur in huren voor advies en ondersteuning bij de uitvoering van maatregelen.

Bakkers in de media – week 18

Bakkers in de media – week 18

De meesterexamens, tekort aan personeel en kleinere porties en ander deeg vanwege hoge prijzen. Wat kwam er deze week voorbij over de bakkersbranche in andere media?