Van Delft viert 140e verjaardag met duurste pepernoot

Van Delft_duurste pepernoot

Pepernotenfabrikant Van Delft bestaat dit jaar 140 jaar. Vanwege dit bijzondere jubileum ontwikkelde de pepernotenfabriek een exclusieve limited edition van handgemaakte gouden en donkere pepernoten. De 400 pepernoten worden per 10 verpakt en een doosje kost 100 euro. "Lokaal geproduceerd met ingrediënten van internationale allure", aldus Van Delft.

Het recept is een coproductie van Van Delft en Rik Jansma, chefkok van het Harderwijkse sterrenrestaurant Basiliek. "Als marktleider in pepernoten wilden we onze naam eer aan doen met een bijzondere pepernoot. In ons jubileumjaar gaan we ook voor de duurste pepernoot", zegt Oscar de Lange, directeur bij Van Delft. "We werken met de beste en meest zeldzame ingrediënten, uit bijna elk werelddeel iets, gemaakt door één van de betere Michelin sterren chefkoks van Nederland. Kortom van alles het beste."

Witte truffel uit Umbrië

Jansma had een flinke uitdaging om niet alleen de beste ingrediënten te zoeken, maar ze ook op tijd in huis te hebben. "Zo is de witte truffel uit Umbrië (Italië) alleen in november en december verkrijgbaar. De Dekopon citrus is een zoete mandarijn uit Japan, de rode saffraan komt uit het Midden-Oosten en is de koning onder de kruiden: met de hand geplukte stampertjes van de krokusbloem. Ook de vanille van Madagascar is een kostbare specerij."De exclusieve pepernoot is verpakt in flinterdun eetbaar bladgoud.

Kopi Loewak

De donkere variant bevat Kopi Loewak (de civetkat koffieboon) van Bali, die met haar intensieve smaak bekend staat als de duurste koffie ter wereld. Ook de handgemaakte pure kruidnagel van Sri Lanka, zwarte truffel uit Umbrië en het biologisch ananas ingevlogen uit Ivoorkust maken de pepernoot tot een smaaksensatie. ,,Voor een optimale smaakbeleving van deze verse ingrediënten kun je ze het best gelijk opeten’’, lacht Jansma.

Collectors item

Het eindresultaat noemt De Lange ‘supergaaf’. "Deze handgemaakte pepernoot met een totaal andere smaakbeleving geeft ons weer nieuwe inspiratie om hem volgend jaar door te ontwikkelen en toegankelijk te maken voor een groter publiek." De pepernoten zijn verkrijgbaar in luxe geschenkverpakkingen. Van elke smaak zijn er twintig potjes met daarin tien stuks beschikbaar. De Lange ziet ze als collectors item. Een aantal bekende Nederlanders is er al op ingehaakt. "We hebben al tien doosjes voorverkocht en gaan ze bij de BN’ers persoonlijk brengen."

Dossiers
Lees ook
Peppernuts Bakery opent in Rotterdam

Peppernuts Bakery opent in Rotterdam

Vandaag, 22 september, opent de eerste Peppernuts Bakery in de Koopgoot in Rotterdam. In dit horecaconcept draait alles om peper- en kruidnoten. Deze pop-up is dagelijks geopend tot en met 6 december.

Van Delft verstopt 10 Golden Tickets in pepernootverpakkingen

Van Delft verstopt 10 Golden Tickets in pepernootverpakkingen

Van Delft bestaat 140 jaar. Om dit jubileum te vieren, verstopt de pepernotenfabrikant tiende Golden Tickets. in de gouden zakken met pepernoten van Van Delft. De winnaars van de Golden Tickets krijgen een rondleiding in de nieuwe chocoladefabriek van Van Delft en een jaar lang gratis pepernoten.

Van Delft wordt chocoladewinkel met kerst

Van Delft wordt chocoladewinkel met kerst

De keten van Van Delft, bekend van hun uitgebreide aanbod van luxe pepernoten, wordt na 5 december omgebouwd naar ‘kerstwinkels’ met een chocolade assortiment van 25 verschillende producten.

Ambachtelijk broodbakker omgeving Hardenberg

Ambachtelijk broodbakker omgeving Hardenberg

Wat ga je doen?Je zal je bezig houden met de productie van diverse soorten groot en klein brood. Hierbij werk je veelal op de traditionele manier. Je werkt zelfstandig...

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker, zelfstanding of assistent omgeving Leiden

Broodbakker, zelfstanding of assistent omgeving Leiden

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Leiden zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Deze ambachtelijke...