VABA demonstratie Sébastien Trudelle bij Ter Groene Poorte

Sigep 2

Bakkerijschool Ter Groene Poorte in Brugge organiseert op dinsdag 19 oktober een VABA demonstratie gegeven door M.O.F. Sébastien Trudelle. De locatie is het gloednieuwe auditorium van de nieuwe Bakkerijschool.  

Sébastien Trudelle is samen met Jennifer Heijnen de eigenaar van Smores Pastry & Chocolate met locaties in Meerssen en Maastricht. In het assortiment zit onder andere frans gebak, macarons en chocolade. Trudelle deed mee aan verschillende internationale wedstrijden waaronder de World Chocolate Masters in 2009 in Parijs waar hij Jennifer leerde kennen. Sinds 2019 mag hij de titel Meilleur Ouvrier de France (M.O.F.) dragen, een titel voor de beste ambachtslieden van Frankrijk. 

Tijdens de demonstratie bij Bakkerijschool Ter Groene Poorte laat Trudelle zien hoe je van ruwe grondstoffen echte patisserie pareltjes maakt. De dag start om 9.30 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. Neem voor meer informatie contact op met: hans.dheer@tergroenepoorte.be.

Dossiers
Lees ook
Nederlandse chocolatiers kunnen meedoen aan Belgium Chocolate Awards

Nederlandse chocolatiers kunnen meedoen aan Belgium Chocolate Awards

In 2022 organiseert het Belgische vakblad Chocolaterie voor de tiende keer de Belgium Chocolate Awards plaats. Ook Nederlandse chocolatiers kunnen aan deze wedstrijd meedoen. Inschrijven kan nog tot 15 maart.

‘Ik krijg veel vrijheid’

‘Ik krijg veel vrijheid’

Merle van ’t Oever (19) heeft net haar opleiding afgerond, werkt bij de Stadsbakker in Zwolle en wil ooit haar eigen zaak starten. “Over vijf jaar ben ik rond de 25, dat vind ik wel een mooie leeftijd om mijn eigen patisserie te hebben.”

Ter Groene Poorte investeert in toekomst met nieuwe bakkerijschool

Ter Groene Poorte investeert in toekomst met nieuwe bakkerijschool

Bakkerijschool Ter Groene Poorte in Brugge opent op 1 september de nieuwe bakkerij. De officiële opening vindt plaats in het bijzijn van Ben Weyts, Vlaams minister van Onderwijs en Jan Jambon, Vlaams Minister-President.