VABA-demo Créateurs de Desserts

VABA demo_1

Dinsdag 22 oktober gaven de Créateurs de Desserts de VABA-demo op de bakkerijschool Ter Groene Poorte. Het thema was toegankelijk gebak. Drie van de leden - Niek Bossaert, Sam Bossu en Tanguy Coelis, chef van bij patisserie Manus - vervulden de rol van gastheer tijdens de demonstratie.

De Créateurs de Desserts is een vakvereniging Belgische patissiers. De vereniging wil kennis en technieken delen met andere ambachtslieden. Promotie van het vak ambachtelijke brood- en banketbakker is het hoofddoel. 

En dat gebeurde dan ook tijdens de demonstratie. In een volledig gevuld auditorium gingen de Créateurs aan de slag met het thema 'toegankelijk gebak'. Ze lieten zien hoe ze zelf werken in hun atelier en deelden tips en tricks. Ook beantwoordden ze vragen uit het publiek. Na afloop van de demonstratie kregen de bezoekers de mogelijkheid om de Créateurs te ontmoeten en te netwerken.

Bekijk de onderstaande foto's voor een impressie van de middag.

 

Lees ook
Bakkerijschool schenkt pralinés aan zorgpersoneel

Bakkerijschool schenkt pralinés aan zorgpersoneel

Ook in België is het vanwege het coronavirus erg druk in de ziekenhuizen. Reden voor Bakkerijschool Ter Groene Poorte om het zorgpersoneel te bedanken met pralinés.

Ter Groene Poort levert chocolade sculpturen voor Train Expo

Ter Groene Poort levert chocolade sculpturen voor Train Expo

Het Belgische treinmuseum, Train World, staat tot eind februari 2021 in het teken van de Expo Choco Loco. Speciaal voor deze tentoonstelling maakte opleidingsinstituut Ter Groene Poorte 23 sculpturen van chocolade.

Nieuw koekjesboek

KortrijkDanny Capon van de gastronomische school Ter Groene Poorte heeft een nieuw koekjesboek uitgebracht. In het boek met als titel 'Niet zomaar … koekjes!' bundelt hij zijn kennis om door te geven aan toekomstige patissiers. Koekjesspecialist Dit is zijn vierde boek en net als in zijn vorige boeken gaat de auteur dieper in op het fenomeen ‘koekjes’. Hij heeft er zijn specialiteit van gemaakt. In Vlaanderen is hij dé koekjesspecialist. Recepten Niet zomaar … koekjes! bevat 101 zoete en hartige recepten die toegankelijk zijn voor iedereen. De auteur biedt meer dan 100 verschillende recepten aan...