VABA-demo Créateurs de Desserts

VABA demo_1

Dinsdag 22 oktober gaven de Créateurs de Desserts de VABA-demo op de bakkerijschool Ter Groene Poorte. Het thema was toegankelijk gebak. Drie van de leden - Niek Bossaert, Sam Bossu en Tanguy Coelis, chef van bij patisserie Manus - vervulden de rol van gastheer tijdens de demonstratie.

De Créateurs de Desserts is een vakvereniging Belgische patissiers. De vereniging wil kennis en technieken delen met andere ambachtslieden. Promotie van het vak ambachtelijke brood- en banketbakker is het hoofddoel. 

En dat gebeurde dan ook tijdens de demonstratie. In een volledig gevuld auditorium gingen de Créateurs aan de slag met het thema 'toegankelijk gebak'. Ze lieten zien hoe ze zelf werken in hun atelier en deelden tips en tricks. Ook beantwoordden ze vragen uit het publiek. Na afloop van de demonstratie kregen de bezoekers de mogelijkheid om de Créateurs te ontmoeten en te netwerken.

Bekijk de onderstaande foto's voor een impressie van de middag.

 

Lees ook
Ter Groene Poorte investeert in toekomst met nieuwe bakkerijschool

Ter Groene Poorte investeert in toekomst met nieuwe bakkerijschool

Bakkerijschool Ter Groene Poorte in Brugge opent op 1 september de nieuwe bakkerij. De officiële opening vindt plaats in het bijzijn van Ben Weyts, Vlaams minister van Onderwijs en Jan Jambon, Vlaams Minister-President.

Bakkerijschool Ter Groene Poorte breekt wereldrecord vegan cake

Bakkerijschool Ter Groene Poorte breekt wereldrecord vegan cake

Leerlingen van de bakkerijschool Ter Groene Poorte vestigden 22 april officieel een nieuw wereldrecord vegan cake. Samen met Alpro maakten zij 495 kilo vegan cake gemaakt. De cake werd tentoongesteld en uitgedeeld in de Antwerpse koffiebar Wasbar. De bakkerijschool was al enkele weken bezig met het project. Praktijkleerkracht en initiator...

Leerlingen bakkerijschool steunen het goede doel met eigen onderneming DIP-IT

Leerlingen bakkerijschool steunen het goede doel met eigen onderneming DIP-IT

Leerlingen uit het specialisatiejaar Banket- en Chocoladebewerking van Hotelschool Ter Groene Poorte hebben een mini-onderneming DIP-IT. De opbrengst gaat naar het goede doel. Onlangs haalden ze 450 euro op voor vzw Glek.