VABA-demo Créateurs de Desserts

VABA demo_1

Dinsdag 22 oktober gaven de Créateurs de Desserts de VABA-demo op de bakkerijschool Ter Groene Poorte. Het thema was toegankelijk gebak. Drie van de leden - Niek Bossaert, Sam Bossu en Tanguy Coelis, chef van bij patisserie Manus - vervulden de rol van gastheer tijdens de demonstratie.

De Créateurs de Desserts is een vakvereniging Belgische patissiers. De vereniging wil kennis en technieken delen met andere ambachtslieden. Promotie van het vak ambachtelijke brood- en banketbakker is het hoofddoel. 

En dat gebeurde dan ook tijdens de demonstratie. In een volledig gevuld auditorium gingen de Créateurs aan de slag met het thema 'toegankelijk gebak'. Ze lieten zien hoe ze zelf werken in hun atelier en deelden tips en tricks. Ook beantwoordden ze vragen uit het publiek. Na afloop van de demonstratie kregen de bezoekers de mogelijkheid om de Créateurs te ontmoeten en te netwerken.

Bekijk de onderstaande foto's voor een impressie van de middag.

 

Lees ook
Nederlandse chocolatiers kunnen meedoen aan Belgium Chocolate Awards

Nederlandse chocolatiers kunnen meedoen aan Belgium Chocolate Awards

In 2022 organiseert het Belgische vakblad Chocolaterie voor de tiende keer de Belgium Chocolate Awards plaats. Ook Nederlandse chocolatiers kunnen aan deze wedstrijd meedoen. Inschrijven kan nog tot 15 maart.

‘Ik krijg veel vrijheid’

‘Ik krijg veel vrijheid’

Merle van ’t Oever (19) heeft net haar opleiding afgerond, werkt bij de Stadsbakker in Zwolle en wil ooit haar eigen zaak starten. “Over vijf jaar ben ik rond de 25, dat vind ik wel een mooie leeftijd om mijn eigen patisserie te hebben.”

VABA demonstratie Sébastien Trudelle bij Ter Groene Poorte

VABA demonstratie Sébastien Trudelle bij Ter Groene Poorte

Bakkerijschool Ter Groene Poorte in Brugge organiseert op dinsdag 19 oktober een VABA demonstratie gegeven door M.O.F. Sébastien Trudelle. De locatie is het gloednieuwe auditorium van de nieuwe Bakkerijschool.