UWV ontvangt 35.000 aanmeldingen voor NOW-regeling

Vanaf 6 april kunnen ondernemers die door de coronacrisis minimaal 20 procent van de omzet zijn kwijtgeraakt gebruik maken van de tijdelijke Noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW). Op de eerste dag kreeg het UWV ruim 35.000 aanmeldingen binnen voor deze regeling.

Het doel van de NOW-regeling is het behoud van de werkgelegenheid. Ondernemers die gedurende drie maanden ten minste 20 procent omzetverlies hebben, kunnen een tegemoetkoming van maximaal 90 procent van de loonsom. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van het omzetverlies. Als de omzet volledig is weggevallen is dit het maximale bedrag van 90 procent. Is het bijvoorbeeld 50 procent omzetverlies dan kunnen ze 45 procent van de totale loonsom krijgen. Voorwaarde voor deze regeling is dat ondernemers de salarissen blijven doorbetalen en dat ze tijdens de periode dat er subsidie wordt ontvangen geen aanvraag doen voor ontslag om bedrijfseconomische redenen.

Op de website van de Rijksoverheid zegt minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de regeling: “De maatregelen om het coronavirus te bestrijden hebben grote impact op kleine en grote bedrijven. Het werk en daarmee de omzet vallen soms helemaal stil. Ik snap heel goed dat dit leidt tot zorgen en onzekerheid. Met de NOW ondersteunen we werkgevers die ook in deze moeilijke periode vasthouden aan hun werknemers, ook diegenen zonder vast contract.”

De eerste dag dat ondernemers deze regeling konden aanvragen kreeg het UWV ruim 35.000 aanvragen binnen. Volgens het UWV verliep de dag zonder problemen. De uitkeringsinstantie verwacht binnen twee tot vier weken het geld te kunnen uitbetalen. De verwachting is dat tussen de 100.000-150.000 ondernemers gebruik kunnen maken van de regeling.

Op de website van het UWV staat alle informatie over de NOW-regeling en kunnen ondernemers NOW aanvragen.

 

Lees ook
Creativiteit als wapen tegen coronacrisis

Creativiteit als wapen tegen coronacrisis

De coronacrisis hakt er flink in bij de Nederlandse voedingsspeciaalzaken. De brancheverenigingen van bakkers, slagers, viswinkels en slijters zien dramatische omzetverliezen én een enorme veerkracht en creativiteit. Hoe gaan de bakkers om met de coronacrisis?

Echte Bakkers tellen hun zegeningen

Echte Bakkers tellen hun zegeningen

"We zijn blij dat Echte Bakkers gemengde bedrijven zijn en dat de bakkers in Nederland open mochten blijven in tegenstelling tot veel andere landen in Europa.” Zo vat Geert Caniels, directeur van het Echte Bakkersgilde, de afgelopen periode samen. “Maar natuurlijk zijn er ook onder de Echte Bakkers bedrijven die het nu heel moeilijk hebben.”

Gastvrij Rotterdam verplaatst naar 2021

Gastvrij Rotterdam verplaatst naar 2021

Vanwege de verspreiding van het coronavirus en bijbehorende maatregelen heeft de organisatie van Gastvrij Rotterdam besloten om de achtste editie van de vakbeurs te verplaatsen naar 2021. De vakbeurs stond gepland van 21 t/m 23 september 2020 en vindt nu plaats van 20 t/m 22 september 2021 in Rotterdam Ahoy.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn op korte termijn op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...