Upgrade je ijstaarten met cursus IJs & Patisserie

ijstaart_ foto Ijscentrum

Wie dit najaar wil shinen met ijstaarten en -gebak, schrijft zich in voor de cursus IJs & Patisserie aan het IJscentrum. In twee dagen perfectioneer je je vaardigheden als het gaat om ijspatisserie maken en afwerken.

2020 is hét jaar waarop je als ijsbereider kunt besluiten om je seizoen te verlengen. Hoe kan dat beter dan met strak afgewerkt ijsgebak? Zorg dat klanten blijven komen - niet alleen voor handijs, maar ook voor luxe traktaties zoals monoporzioni.

Tijdens de tweedaagse cursus, gegeven door meesterpatissier Hidde de Brabander, draait het om zoveel mogelijk zelf maken. Naast de gedraaide ijssoorten komen ook parfait- en glaçagetechnieken aan bod. Zoals marmeren of afwerken met een chocoladespiegel. “Het zijn twee intensieve dagen”, belooft de vakdocent. “Op dag één zetten we alles in, zoals dat heet. IJstaartjes, maar ook ijsgebakjes en tartelettes. De volgende dag werken we alles af. Het liefst zie ik natuurlijk ook dat chocoladedecoraties met de hand gemaakt worden. Door jouw vakmanschap te tonen in je ijspatisserie, breng je je bedrijf én vitrine naar een hoger plan.”

Aanmelden

De cursus IJs & Patisserie vindt plaats op woensdag 21 en donderdag 22 oktober, in het IJscentrum, gevestigd in de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Wegens coronamaatregelen is er beperkt plaats.  Meld je dus snel aan via de website van IJscentrum-opleider Lentiz|Cursus & Consult.

Dossiers
Lees ook
NBA biedt nieuwe serie online trainingen

NBA biedt nieuwe serie online trainingen

De coronamaatregelen maken trainen op locatie lastiger. Wat volgens de regels nog wel mag, voelt voor veel bedrijven of medewerkers niet fijn. Daarom biedt Nationale Bakkerij Academie (NBA) nieuwe korte online trainingen aan zodat bedrijven en medewerkers toch de mogelijkheid hebben om te leren.

Ambachtelijke ijsbranche geschokt over uitzending Keuringsdienst van Waarde

Ambachtelijke ijsbranche geschokt over uitzending Keuringsdienst van Waarde

Vol verbazing keken ambachtelijke ijsbereiders naar de uitzending van Keuringsdienst van Waarde over ‘IJssalonijs’, het fabrieksijs dat in de schappen van de supermarkt ligt onder de noemer ‘ambachtelijk’. Waar vooraf gehoopt werd op het maken van een duidelijk onderscheid tussen het ijs van de retailgigant en een schepijsje van een ambachtelijke ijssalon,...

NL IJS naam van sectorhuis voor ambachtelijke ijsbereiding

NL IJS naam van sectorhuis voor ambachtelijke ijsbereiding

Na een lange voorbereidingstijd is het zover: het sectorhuis voor de ambachtelijke ijsbereiding ziet binnenkort het licht. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de statuten. Vanaf medio november is NL IJS de naam van hét virtuele clubhuis van de ambachtelijke ijsbereidingssector. Met de nieuwe stichting willen de aangesloten clubs zich sterk maken...

Allround broodbakker omgeving Doorn

Allround broodbakker omgeving Doorn

Wat ga je doen?Ben jij een bakker/ ovenist? Dan is deze vacature zeker weten iets voor jou! Door een verschuiving in het personeelsbestand komt er binnen het bestaande...

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Wat ga je doen?Wil jij werken in een bakkerij waarbij jouw (nieuwe) ideeën welkom zijn en waarbij je kan meedenken over nieuwe producten? Wij zoeken voor een...

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...