De uitbreiding van de bakkerij van Echte Bakker Arjan van der Eijk is gestart. Hiervoor 'sloegen' de kinderen van Arjan - Evelien, Twan en Daan - onlangs de eerste paal de eerste paal in Haastrecht. De ambachtelijke bakkerij krijgt er 250m2 productieruimte, winkel, inpak- en expeditieruimte bij. Ook wordt een kelder voorzien voor siloruimte en koelmotoren en wordt de bovenwoning bijna verdubbeld in oppervlak.

Havenkoek

Bij het slaan van de eerste paal wordt er vaak een geluksmunt onder gelegd. Deze munt is dan voor altijd verenigd met het gebouw. Maar voor de uitbreiding van Echte Bakker Arjan van der Eijk werd iets anders gebruikt. Tijdens de overleggen met bakkerij-ontwerper Pieter Röling van TenBa BV kwam het idee naar voren om hiervoor een havenkoek, de specialiteit van Van der Eijk, voor te gebruiken. Vroeger was er een haven was op de plek van de bakkerij. Het gebruik van de Havenkoek is een mooie symbolische manier om de bakkerij met de vroegere haven te verbinden.

Uitbreiding Echte Bakker Arjan van der Eijk

Na de verbouwing krijgen klanten zowel van buiten als vanuit de winkel zicht op de banketbakkerij. Na de uitbreiding is het ook mogelijk om de bestaande productieruimte te herinrichten.

Regelgeving beschermd dorpsaanzicht

Voordat de bouw van start kon gaan was er een lange voorbereiding nodig. Vanwege de ligging van de bakkerij in het oude centrum van Haastrecht moest de bakker rekening houden met allerlei regelgeving omtrent beschermd dorpsaanzicht, archeologische en andere historische aangelegenheden. TenBa was vanaf het begin bij betrokken bij de uitbreiding betrokken en noemt het een absolute uitdaging om het te kunnen realiseren.

Altijd op de hoogte blijven?