Uitbreiding diepgevroren bake-off productie

pandriks-instore-brood-presentatie

MEPPEL - Pandriks heeft de Duitse bedrijven Gutes Gut Gebacken (GGG) en Sauer Mühle overgenomen. Met de overname breidt het bedrijf uit Meppel de diepgevroren bake-off productie in centraal Duitsland uit.

GGG is een biologische bakkerij die sterk is in bake-off. De biologische ingrediënten zijn afkomstig uit de wateraangedreven korenmolen Sauer Mühle. Deze wordt ook overgenomen. Pandriks kocht beide bedrijven van W-E-G Stiftung & Co.

Met de overname betreedt Pandriks de grootste biologische brood markt in Europa. Het bedrijf wil zo een verdere stap zetten richting de strategische doelstelling om een leidende ambachtelijke bake-off bakker in Europa te worden.

Versnelde groei

GGG heeft al 50 miljoen geïnvesteerd in een nieuwe biologische bake-off fabriek die werkt volgens het ‘Pandriks bake-off-concept’. Met Pandriks kan GGG gebruikmaken van Pandriks bake-off technologie en know-how om zo versnelde groei te realiseren.

Pandriks voegt extra (biologische) productiecapaciteit toe. Met GGG kan het uitbreidende klantenbestand in Europa bediend worden vanuit het centraal gelegen Fulda.

Traditioneel procedé

Ambachtelijk bake-off broodproducent Pandriks bakt brood volgens een traditioneel bakprocedé dat tot 24 uur duurt. Ondanks de industriële productiemethode, blijven de natuurlijke kwaliteiten van traditioneel brood behouden, dus vrij van supplementen en additieven, aldus het bedrijf.

Bron: EVMI

Lees ook
Kwaliteit en voedselveiligheid voorop

Kwaliteit en voedselveiligheid voorop

In de voedingsmiddelenindustrie ligt contaminatie altijd op de loer. Om de voedselveiligheid te waarborgen zijn goede voorzorgsmaatregelen, hygiëne en controle nodig.

Hoe maken we voedsel nog duurzamer en gezonder?

Hoe maken we voedsel nog duurzamer en gezonder?

Ons voedsel zit steeds slimmer in elkaar. Dierlijke eiwitten worden vervangen door plantaardige, suikers door laagcalorische zoetstoffen en kunstmatige smaakstoffen door natuurlijke alternatieven. Welke innovatieve, functionele ingrediënten maken on voedsel in de toekomst nog lekkerder en gezonder? En welke andere innovaties kunnen ons voedsel transformeren...

Biologisch groeit niet meer, consumenten vinden het te duur

Biologisch groeit niet meer, consumenten vinden het te duur

Het marktaandeel van biologisch in Nederland is weliswaar klein (3,2%), maar het groeide jarenlang met en hoog percentage. In 2018 was nog sprake van een groei van 8,2%. Net nu de Europese Commissie heeft laten weten dat 25% van de Europese landbouw krachtens de Green Deal biologisch moet zijn in 2030, lijkt de groei eruit.

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn werk je met een vast team aan 1 lijn, je wisselt handwerk af met machinaal. En bent met het gehele proces bezig...

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Wat ga je doen?Vanwege de groei van ons bedrijf zijn we op zoek naar een parttime of fulltime industriele banketbakker. Als je parttime wilt werken, dan wordt je...

Allround ambachtelijk broodbakker te Rotterdam

Allround ambachtelijk broodbakker te Rotterdam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie zullen de werkzaamheden bestaan uit allround productie binnen de bakkerij. Je zal je bezig houden met zowel groot als kleinbrood....