Ugchelse bakker neemt Bakkerij van Engelenhoven over

5 juni 2018

Rudolf en Ingrid Frentz van bakkerij Frentz De Echte Bakker uit Ugchelen nemen vanaf 1 juli Bakkerij van Engelenhoven uit Scherpenzeel over. stonden jarenlang aan het roer van dit bakkersbedrijf en gaan nu met pensioen.

Bakkerij van Engelenhoven

Jan van Engelenhoven: “Na 34 jaar aan het roer te hebben gestaan van ons mooie familiebedrijf dat bijna 100 jaar bestaat is nu de tijd gekomen om te gaan genieten van andere bezigheden. Ik ben erg blij dat mijn goede collega’s Rudolf en Ingrid Frentz de bak- en verkoopactiviteiten in Scherpenzeel willen voortzetten. Op deze manier blijft Scherpenzeel gewaarborgd van een Echte Bakker. Het was voor ons erg belangrijk dat we een collega vonden die in Scherpenzeel wilde blijven bakken samen met onze eigen bakkers en verkoopmedewerkers."

Rudolf Frentz blijft ook de familierecepten van Van Engelenhoven gebruiken. Dit geeft de bakker vertrouwen: "De naam ‘Van Engelenhoven’ zal weliswaar na vele jaren verdwijnen, onze nalatenschap zal goed worden bewaakt.  Mijn advies aan Rudolf en Ingrid? Durf te investeren en bewaak onze kernwaarden; Bak altijd alles vers en zorg voor de hoogst mogelijke kwaliteit.” Zijn vrouw Gerda besluit: “We willen alle Scherpenzelers ontzettend bedanken voor al die jaren trouwe klandizie en het vertrouwen dat altijd in ons is uitgesproken”.

Bakkers-in-bedrijf_Bakkerij-van-Engelenhoven-300x200 Bakkerij Frentz

Rudolf en Ingrid Frentz kozen voor de overname, omdat ze Bakkerij van Engelenhoven 'een pracht van een bedrijf' vinden met een fantastisch team mensen. Ingrid: “Het gezellige dorpse karakter in Scherpenzeel spreekt ons enorm aan. Ugchelen is door de loop van de jaren iets meer stads geworden, we hopen hier weer het gezellige dorpse karakter te vinden dat wij van vroeger uit gewend zijn. We zullen zuinig zijn op de nalatenschap van bakkerij Van Engelenhoven. De rijke historie, de recepten, de bakkers en medewerkers zullen we in ere houden”.

De bakkerij uit Scherpenzeel is de vierde locatie van bakkerij Frentz De Echte Bakker. Naast de bakkerij in Ugchelen zijn er ook nog twee vestigingen in Apeldoorn. Het ambacht staat centraal in de bakkerijen. Rudolf: “Wij hechten veel waarde aan het echte ambacht en het gebruik van natuurlijke grondstoffen. Het liefst uit eigen regio."

Altijd op de hoogte blijven?