U kunt zich nog inschrijven voor de IJsVak-wedstrijden!

kersen ijs_foto Ambachtelijk ijscentrum

Foto: Ambachtelijk IJscentrum

Ambachtelijke IJsbereiders kunnen zich nog steeds inschrijven voor de IJsVak-wedstrijden. Er zijn nog plaatsen vrij bij zowel de Gouden IJsspatel als de Gouden IJscreatie, laat de organisatie weten. Wie wil deelnemen moet snel zijn. De inschrijving is geopend tot 15 januari.

De IJsVak-wedstrijden vinden plaats op 2 en 3 maart 2020 tijdens Bakkersvak/IJsVak in de Evenementenhal Gorinchem. De Gouden IJsspatel heeft eerst een voorronde op 27 en 28 januari. Deze is ook in Gorinchem.

De Gouden IJsspatel

De wedstrijdsmaak voor de Gouden IJsspatel is dit jaar kersenijs op waterbasis (sorbet). Vanwege het hoge aantal inschrijvingen in 2019 heeft de wedstrijdcommissie om dit jaar een voorronde te houden. Deze vindt plaats op 27 en 28 januari. Op 27 januari moeten ijsbereiders hun kersensorbet-ijs inleveren in de Evenementenhal Gorinchem. De volgende dag keurt de vakjury het ijs. De beste 24 ijsjes gaan door naar de finale, die plaatsvindt tijdens de IJsVak, op maandag 2 maart 2020. De finalisten draaien die dag live hun kersenijs op het wedstrijdpodium. 

De Gouden IJscreatie

Voor de Gouden IJscreatie moeten deelnemers live op het podium, in het zicht van de jury, onder hoge druk vier identieke ijscreaties moeten maken. En dat in slechts zes minuten tijd. Voor deze wedstrijd is plaats voor slechts 24 deelnemers. De jury wordt verdeeld in een zichtjury, een blinde jury en een praktijkjury. Zowel de deelnemers als hun creaties worden beoordeeld. 

IJssalon van het Jaar

De IJssalon van het Jaar kent in 2020 een nieuwe opzet. Voorheen werden de genomineerden bepaald door een optelling van de punten uit beide wedstrijden. Deze keer is ervoor gekozen om drie deelnemers aan de Gouden IJsspatel en drie deelnemers aan de Gouden IJscreatie te nomineren.

Anders dan voorgaande jaren is deelname aan de wedstrijd IJssalon van het Jaar voor deze keer kostenloos. De IJssalon van het Jaar wordt medio juni bekendgemaakt. De exacte procedure om tot IJssalon van het Jaar te komen, wordt tijdens Bakkersvak/IJsVak bekendgemaakt.

Inschrijven

Inschrijven voor de wedstrijden kan tót 15 januari op www.ijscentrum.nl. Hier staan ook de wedstrijdreglementen. Aangeraden wordt om deze vooraf goed door te nemen. 

Dossiers
Lees ook
De zomer in met versoepelingen; coronaprotocol voor ijssalons per 1 juli

De zomer in met versoepelingen; coronaprotocol voor ijssalons per 1 juli

De Vereniging Ambachtelijk IJscentrum heeft het coronaprotocol voor ijssalons herzien. Enigszins optimistisch kijken we terug naar de persconferentie van 24 juni. Hierin kondigde de premier aan dat er per 1 juli geen reserveringsplicht meer geldt voor de horeca. Ook de gezondheidscheck komt te vervallen. Dit biedt ijsliefhebbers meer ruimte voor een...

IJscentrum: laatste examens voor de zomer

IJscentrum: laatste examens voor de zomer

Voor de deelnemers aan de cursus IJsbereider aan het IJscentrum is het een spannende week. Woensdag 1 en donderdag 2 juli zijn het namelijk de examendagen. Dan wordt hun opgedane kennis op het gebied van de praktijk en theorie van het ambachtelijk ijsbereiden getest. In totaal nemen 16 cursisten het examen af. Op 15 september vindt de diplomering plaats...

Docenten IJscentrum klaar voor nieuw cursusjaar

Docenten IJscentrum klaar voor nieuw cursusjaar

De docentendag op het IJscentrum, dinsdag 16 juni, stond in het teken van vernieuwing. Met ingang van het nieuwe cursusjaar neemt Hidde de Brabander het stokje over van manager Jacques Vos, die met pensioen gaat. Hij nam de docenten mee in zijn visie voor het IJscentrum.

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn werk je met een vast team aan 1 lijn, je wisselt handwerk af met machinaal. En bent met het gehele proces bezig...

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Wat ga je doen?Vanwege de groei van ons bedrijf zijn we op zoek naar een parttime of fulltime industriele banketbakker. Als je parttime wilt werken, dan wordt je...

Allround ambachtelijk broodbakker te Rotterdam

Allround ambachtelijk broodbakker te Rotterdam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie zullen de werkzaamheden bestaan uit allround productie binnen de bakkerij. Je zal je bezig houden met zowel groot als kleinbrood....