Tweede groep zij-instromers start met opleiding assistent in de bakkerij

14 maart 2019

September 2018 startte de nieuwe opleiding assistent in de bakkerij. In navolging van het succes van deze eerste groep begon 12 maart 2019 de tweede groep zij-instromers met de opleiding tot assistent in de bakkerij.

Tijdens deze opleiding leren de deelnemers de basisvaardigheden van het bakkersvak en kunnen uiteindelijk als assistent bakker aan de slag in bakkerijen. Na drie maanden opleiding krijgen de kandidaten een jaarcontract zodat ze meer werkervaring in de bakkerij op kunnen doen.

De eerste groep tekende december 2018 hun arbeidscontract na drie maanden opleiding; ze leerden de technische greepjes van het vak en deden werkervaring op bij leerbedrijven. Ze zijn nu volop aan het werk.

Het Ambacht Opleidingen

De opleiding is een initiatief van Het Ambacht Opleidingen in samenwerking met United Work B.V. in Emmen. Gert-Jan ten Napel van Het Ambacht: “We spelen in op de vraag naar nieuw personeel. Tegelijkertijd willen we de kwaliteit van alle bakkers naar een hoger niveau tillen. Dat begint met laagdrempelige scholing met hoge vakkundigheid als resultaat.”

De succesformule wordt inmiddels uitgerold op andere plaatsen. Zo staat er een derde groep in de startblokken om in Amsterdam te beginnen. De verwachting is dat negentig procent van de deelnemers kan doorgroeien naar een vast dienstverband.

Gert-Jan: “We zijn nu gestart met laagdrempelige scholing met hoge vakkundigheid als resultaat. De volgende stap is om de huidige bakkers een ander soort opleiding aan te bieden. Uiteindelijk willen we de kwaliteit van alle bakkers naar een hoger niveau tillen.”

Altijd op de hoogte blijven?