Tweede groep zij-instromers start met opleiding assistent in de bakkerij

Bakkersopleiding Het Ambacht

September 2018 startte de nieuwe opleiding assistent in de bakkerij. In navolging van het succes van deze eerste groep begon 12 maart 2019 de tweede groep zij-instromers met de opleiding tot assistent in de bakkerij.

Tijdens deze opleiding leren de deelnemers de basisvaardigheden van het bakkersvak en kunnen uiteindelijk als assistent bakker aan de slag in bakkerijen. Na drie maanden opleiding krijgen de kandidaten een jaarcontract zodat ze meer werkervaring in de bakkerij op kunnen doen.

De eerste groep tekende december 2018 hun arbeidscontract na drie maanden opleiding; ze leerden de technische greepjes van het vak en deden werkervaring op bij leerbedrijven. Ze zijn nu volop aan het werk.

Het Ambacht Opleidingen

De opleiding is een initiatief van Het Ambacht Opleidingen in samenwerking met United Work B.V. in Emmen. Gert-Jan ten Napel van Het Ambacht: “We spelen in op de vraag naar nieuw personeel. Tegelijkertijd willen we de kwaliteit van alle bakkers naar een hoger niveau tillen. Dat begint met laagdrempelige scholing met hoge vakkundigheid als resultaat.”

De succesformule wordt inmiddels uitgerold op andere plaatsen. Zo staat er een derde groep in de startblokken om in Amsterdam te beginnen. De verwachting is dat negentig procent van de deelnemers kan doorgroeien naar een vast dienstverband.

Gert-Jan: “We zijn nu gestart met laagdrempelige scholing met hoge vakkundigheid als resultaat. De volgende stap is om de huidige bakkers een ander soort opleiding aan te bieden. Uiteindelijk willen we de kwaliteit van alle bakkers naar een hoger niveau tillen.”

Lees ook
‘Moderne studenten vragen om fris lesmateriaal’

‘Moderne studenten vragen om fris lesmateriaal’

De student van vandaag is anders dan vroeger. Dat vraagt om gemoderniseerd lesmateriaal. Bakery Institute werkt momenteel samen met horeca-expert en uitgeverij SVH aan een compleet nieuw lespakket voor het mbo.

Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Het IJscentrum heeft een nieuwe special: Alcohol in ijs. SVH Meesterijsbereider Bas van Haaren geeft deze cursus voor de eerste keer op 29 augustus . Hij deelt met de deelnemers zijn kennis over alcohol in ijs.

Nieuwe ronde STAP-subsidie voor branche-erkende trainingen en opleidingen

Nieuwe ronde STAP-subsidie voor branche-erkende trainingen en opleidingen

Op 1 juli aanstaande start opnieuw een aanvraagronde voor de STAP-subsidie: een individuele subsidie van maximaal duizend euro, die is bedoeld voor scholing en ontwikkeling. Diverse trainingen en opleidingen van Bakery Institute, Foodbase en HAS Hogeschool komen op dat moment voor de STAP-subsidie in aanmerking.