Tweede groep zij-instromers start met opleiding assistent in de bakkerij

Bakkersopleiding Het Ambacht

September 2018 startte de nieuwe opleiding assistent in de bakkerij. In navolging van het succes van deze eerste groep begon 12 maart 2019 de tweede groep zij-instromers met de opleiding tot assistent in de bakkerij.

Tijdens deze opleiding leren de deelnemers de basisvaardigheden van het bakkersvak en kunnen uiteindelijk als assistent bakker aan de slag in bakkerijen. Na drie maanden opleiding krijgen de kandidaten een jaarcontract zodat ze meer werkervaring in de bakkerij op kunnen doen.

De eerste groep tekende december 2018 hun arbeidscontract na drie maanden opleiding; ze leerden de technische greepjes van het vak en deden werkervaring op bij leerbedrijven. Ze zijn nu volop aan het werk.

Het Ambacht Opleidingen

De opleiding is een initiatief van Het Ambacht Opleidingen in samenwerking met United Work B.V. in Emmen. Gert-Jan ten Napel van Het Ambacht: “We spelen in op de vraag naar nieuw personeel. Tegelijkertijd willen we de kwaliteit van alle bakkers naar een hoger niveau tillen. Dat begint met laagdrempelige scholing met hoge vakkundigheid als resultaat.”

De succesformule wordt inmiddels uitgerold op andere plaatsen. Zo staat er een derde groep in de startblokken om in Amsterdam te beginnen. De verwachting is dat negentig procent van de deelnemers kan doorgroeien naar een vast dienstverband.

Gert-Jan: “We zijn nu gestart met laagdrempelige scholing met hoge vakkundigheid als resultaat. De volgende stap is om de huidige bakkers een ander soort opleiding aan te bieden. Uiteindelijk willen we de kwaliteit van alle bakkers naar een hoger niveau tillen.”

Lees ook
Partnerbijeenkomst Food Innovation Academy

Partnerbijeenkomst Food Innovation Academy

De partnerbijeenkomst van de Food Innovation Academy (FIA) vond op 9 mei plaats in het in aanbouw zijnde pand aan de Industrieweg waarin het ‘praktijk- en inspiratiehuis voor food’ wordt gevestigd in Vlaardingen. Ruim tachtig geïnteresseerden – die zo’n veertig ondernemingen, onderwijsinstellingen, overheidsinstanties en andere foodpartijen vertegenwoordigen...

Tekort aan banketbakkers? Geen probleem!

Tekort aan banketbakkers? Geen probleem!

De eigenaars van Bakkerij Kees Gutter waren dringend op zoek naar een extra banketbakker. Toen ze geen geschikte kandidaat vonden, besloten ze eigen personeel op te leiden, in samenwerking met een vakdocent van Bakery Institute.

Waar wil jij naar toe?

Waar wil jij naar toe?

Ruim 87 procent van de medewerkers in de bakkersbranche vindt het (heel) belangrijk om zich op professioneel gebied te ontwikkelen. Toch volgde maar iets meer dan de helft afgelopen jaar een training of opleiding.

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In deze fulltime functie zal je bezig houden met het volledige proces van voorbereiden, bakken en nabewerken van klein- en grootbrood.

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van teamleider ben je verantwoordelijk voor de algehele gang van zaken in de bakkerij. Je zorgt voor een optimale bezetting in de bakkerij, springt...

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten. In deze functie...