Tweede editie Oliebollen Experience

Oliebol

WAGENINGEN – Na het succes van vorig jaar organiseren NBC en Koopmans Meel op dinsdag 27 en woensdag 28 september wederom de Oliebollen Experience in het NBC in Wageningen. Met praktische workshops en  een Masterclass van Meester Boulanger Wietse Schiere, Ivo Vliegendehond , Doris de Boeck en Anita Bootsma gaan bakkers en oliebollenbakkers op zoek naar  de beste oliebol.

Hoger niveau

De Oliebollen Experience is in het leven geroepen om de oliebol in Nederland naar een hoger niveau te tillen. Alle ingrediënten hiervoor zijn aanwezig, van grondstof tot eindproduct inclusief de benodigde vakkennis.

AD Oliebollentest

De jaarlijks terugkerende AD Oliebollentest kan (oliebollen)bakkers maken of kraken. AD journalist Paul Hovius neemt je mee in de wereld achter de AD Oliebollentest.

Programma

  • Vraaggesprek met Paul Hovius van de AD Oliebollentest
  • Masterclass Oliebollenbakken voor de bakker
  • Masterclass Oliebollenbakken voor de kraamhouder
  • Consumentenkeuring Oliebollen uitvoeren en ervaren
  • Drie workshops over grondstoffen, olie en over verkoop

Deelname

Bakkers die willen deelnemen, kunnen zich aanmelden via deze link. De keuze bestaat uit deelname aan de ochtend- of de middagsessie of dinsdag of woensdag. De kosten bedragen 85 euro per deelnemers, exclusief btw.

Lees ook
2025 begint nu!

2025 begint nu!

Tijdens Bakkersvak 2019 hebben we als Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) de slogan ‘2025 begint nu!’ geïntroduceerd. Een slogan om aandacht te geven aan de rol van brood in de toekomst. Afgelopen maanden heeft u in Bakkers in bedrijf telkens een trend kunnen lezen en hebben we beschreven waar wij de rol van brood en de bakker(ij) zien. Dit decembernummer...

Historische decemberfeitjes

Historische decemberfeitjes

Wie bedacht de kerststol? Waar komt het bladerdeeg van onze kerstkransen oorspronkelijk vandaan? En sinds wanneer eten we oliebollen rondom Oud & Nieuw? Weet jij het? Stichting Ambachtelijke Bakkerij geeft antwoord!

Tien tips voor (bloem)decoraties van marsepein

Tien tips voor (bloem)decoraties van marsepein

In veel huishoudens komt er met de feestdagen een (dessert)taart op tafel te staan. Deze worden vooral met het oog gekocht. Decoratie is belangrijk. Bakkers in bedrijf geeft tien tips voor (bloem)decoraties van marsepein.

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose& vanilla is dé bakker van unieke cakes en taarten die écht lekker zijn, er prachtig uitzien, gemaakt zijn van de beste biologische ingrediënten en gegarandeerd...

Teamleider deegproductie omgeving Amsterdam

Teamleider deegproductie omgeving Amsterdam

Wat ga je doen?Het deeg wordt geproduceerd op basis van vaste recepten. In de nieuw gerealiseerde productieomgeving, welke voldoet aan de hoogste standaarden, draag...

Koekbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Hoorn

Koekbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Hoorn

Wat ga je doen?Als Koekbakker produceer je al het droge banket binnen het bedrijf. Je za het hele proces van deegproductie tot het afbakken beheersen. Voornaamste...