Tweede editie Oliebollen Experience

WAGENINGEN – Na het succes van vorig jaar organiseren NBC en Koopmans Meel op dinsdag 27 en woensdag 28 september wederom de Oliebollen Experience in het NBC in Wageningen. Met praktische workshops en  een Masterclass van Meester Boulanger Wietse Schiere, Ivo Vliegendehond , Doris de Boeck en Anita Bootsma gaan bakkers en oliebollenbakkers op zoek naar  de beste oliebol.

Hoger niveau

De Oliebollen Experience is in het leven geroepen om de oliebol in Nederland naar een hoger niveau te tillen. Alle ingrediënten hiervoor zijn aanwezig, van grondstof tot eindproduct inclusief de benodigde vakkennis.

AD Oliebollentest

De jaarlijks terugkerende AD Oliebollentest kan (oliebollen)bakkers maken of kraken. AD journalist Paul Hovius neemt je mee in de wereld achter de AD Oliebollentest.

Programma

  • Vraaggesprek met Paul Hovius van de AD Oliebollentest
  • Masterclass Oliebollenbakken voor de bakker
  • Masterclass Oliebollenbakken voor de kraamhouder
  • Consumentenkeuring Oliebollen uitvoeren en ervaren
  • Drie workshops over grondstoffen, olie en over verkoop

Deelname

Bakkers die willen deelnemen, kunnen zich aanmelden via deze link. De keuze bestaat uit deelname aan de ochtend- of de middagsessie of dinsdag of woensdag. De kosten bedragen 85 euro per deelnemers, exclusief btw.

Lees ook
Bakkers in de media - week 20

Bakkers in de media - week 20

Het tekort aan personeel, jonge bakkers op Tholen en alles over desembrood. Wat kwam er deze week voorbij over de bakkersbranche in andere media?

Hoe heter je bakt, hoe beter?

Hoe heter je bakt, hoe beter?

Productveiligheid hangt nauw samen met de temperatuur waarop je producten bereidt en bewaart. Hoe meer hitte je een product geeft, des te minder bacteriën overleven, maar hitte geeft ook bruinkleuring waarbij acrylamide gevormd wordt en dat is een schadelijke stof.

Hoe richt je zelfbediening in de winkel goed in?

Hoe richt je zelfbediening in de winkel goed in?

Het liefst laat u klanten uw lekkernijen van dichtbij zien en ruiken. Zelf je producten mogen pakken uit mooi uitgestalde manden zorgt ook voor een leuke klantbeleving, maar denk bij de inrichting en de organisatie aan een paar dingen. De Hygiënecode vereist dat u bakkerijproducten verpakt of afschermt of er voldoende toezicht op houdt. Daarnaast, en...