Tweede editie Oliebollen Experience

Oliebol

WAGENINGEN – Na het succes van vorig jaar organiseren NBC en Koopmans Meel op dinsdag 27 en woensdag 28 september wederom de Oliebollen Experience in het NBC in Wageningen. Met praktische workshops en  een Masterclass van Meester Boulanger Wietse Schiere, Ivo Vliegendehond , Doris de Boeck en Anita Bootsma gaan bakkers en oliebollenbakkers op zoek naar  de beste oliebol.

Hoger niveau

De Oliebollen Experience is in het leven geroepen om de oliebol in Nederland naar een hoger niveau te tillen. Alle ingrediënten hiervoor zijn aanwezig, van grondstof tot eindproduct inclusief de benodigde vakkennis.

AD Oliebollentest

De jaarlijks terugkerende AD Oliebollentest kan (oliebollen)bakkers maken of kraken. AD journalist Paul Hovius neemt je mee in de wereld achter de AD Oliebollentest.

Programma

  • Vraaggesprek met Paul Hovius van de AD Oliebollentest
  • Masterclass Oliebollenbakken voor de bakker
  • Masterclass Oliebollenbakken voor de kraamhouder
  • Consumentenkeuring Oliebollen uitvoeren en ervaren
  • Drie workshops over grondstoffen, olie en over verkoop

Deelname

Bakkers die willen deelnemen, kunnen zich aanmelden via deze link. De keuze bestaat uit deelname aan de ochtend- of de middagsessie of dinsdag of woensdag. De kosten bedragen 85 euro per deelnemers, exclusief btw.

Lees ook
‘Ik zie mezelf wel in een bakkerij werken’

‘Ik zie mezelf wel in een bakkerij werken’

Lotte van Kempen (16) zit in het derde jaar van haar vmbo-opleiding op het Wellant College in Alphen aan den Rijn. Ze doet een ‘snuffelstage’ bij Ella van Haeringen, die onder de naam Ella Bakt (@ellabakt) brood op bestelling maakt. “Mijn vader ging altijd naar Ella, ik vond het leuk om brood te maken. Nu help ik om de week een dag mee in de bakkerij.”

Desembrood volgens de nieuwe regels

Desembrood volgens de nieuwe regels

Op 1 juli trad het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood in werking. Bakkers hebben tot 1 juli 2022 de tijd om eraan te voldoen, maar hoe sneller hoe beter, dacht Puratos. “Als dé desemspecialist wilden we met onze producten al per 1 juli aan de nieuwe regels voldoen.” En daarmee helpt de grondstoffenleverancier de bakker op weg.

Stichting Ambachtelijke Bakkerij helpt bij informatieverstrekking

Stichting Ambachtelijke Bakkerij helpt bij informatieverstrekking

De afgelopen maanden zijn we overspoeld met informatie over corona. Via journaals en persconferenties op tv, berichten in de krant en sociale media, en natuurlijk via de vele verhalen van klanten in de winkel. Hoe filter je al deze informatie? En: welk nieuws bied je in deze coronatijd zelf aan als bakkerij?

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...