Tweede editie Heel Holland Bakt Kids start begin oktober

HHB kids_MAX/Roland J. Reinders

Foto: MAX/Roland J. Reinders

Er komt een nieuw seizoen van Heel Holland Bakt Kids aan. Bakduo's, bestaande uit een kind en volwassene, gaan met elkaar de strijd aan onder toeziend oog van de juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven. André van Duin presenteert het programma.

Het is de tweede keer dat kinderen de strijd met elkaar aangaan in de tent. Vorig jaar zond Omroep MAX het programma voor het eerst uit. De 9-jarige Saar won toen samen met haar moeder Frances de bakwedstrijd. Het nieuwe seizoen bestaat uit 5 afleveringen. Deze worden uit gezonden vanaf zaterdag 2 oktober om 19.20 uur bij MAX op NPO Zapp. Omroep MAX licht alvast een tipje van de sluier op over hoe de eerste drie afleveringen eruit zien.

Bedreigde diersoorten

Het thema van de eerste aflevering van het tweede seizoen van Heel Holland Bakt Kids is ‘Bedreigde diersoorten’. De bakkertjes maken eerst ‘bedreigde-dieren-soezen’ en als spektakelstuk een ‘bedreigde-dieren-taart’. "Het is de eerste keer dat de bakduo’s in de tent staan dus niet alles gaat meteen goed. Ze moeten de apparatuur nog leren kennen. Er is gedoe met ovens die toch niet aanstaan en kookplaatjes die te hard gaan. Er is stress om alles op tijd klaar te hebben, ruzie met scheurend fondant en verwarring over ‘tijgerdeeg’. Maar één ding is heel duidelijk: in de HHB-tent zijn de bakkertjes de baas en dat nemen ze heel serieus."

Fastfood

De tweede aflevering op 9 oktober heeft het favoriete thema van André: Fastfood. "Juryleden Janny en Robèrt mogen dan dol zijn op taartjes en andere zoete baksels, André houdt van hartig. Daarom komt hij deze aflevering met zijn eigen patatwagen naar de HHB-tent en bakt hij heerlijke frietjes voor de kinderen. De bakkertjes starten deze fastfood-dag met een technische opdracht waarbij ze bonbons van een chocoladejasje moeten voorzien - dat blijkt moeilijker dan gedacht - en daarna gaan ze los op een heuse hamburgertaart."

Bouwplaats

Op 16 oktober is de derde aflevering te zien met het thema bouwplaats. "Deze week veranderen de bakkertjes in ‘bouwbakkertjes’ en mag André iets doen wat hij 'altijd al wilde doen'. Het thema is ‘Bouwplaats’ en André mag daarom in een echte shovel rijden. De shovelrijkunsten van André dreigen het landgoed waar de HHB-tent staat ook bijna echt in een bouwplaats te veranderen.. De bakkertjes gaan ondertussen als echte bouwvakkers aan de slag met een technische opdracht waarbij ze moeten laten zien of ze afmetingen in kunnen schatten. Daarna bouwen ze, met verwarmde chocolade als cement, een koektrommel met zelfgebakken koekjes. Dit verloopt niet bij iedereen vlekkeloos."

Dossiers
Lees ook
Robèrt van Beckhoven lanceert online masterclasses voor thuisbakkers

Robèrt van Beckhoven lanceert online masterclasses voor thuisbakkers

Robèrt van Beckhoven breidt zijn online platform Meesterlijk van Robèrt uit met online masterclasses. Via een abonnement kunnen thuisbakkers wekelijks masterclasses, recepten en baktips ontvangen.

Zoektocht naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2023 geopend

Zoektocht naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2023 geopend

Stichting het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje gaat voor de 26e keer op zoek naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Voor deze wedstrijd kunnen bakkers, slagers, leerlingen, studenten, thuisbakkers zich aanmelden.

Elisa wint derde seizoen Heel Holland Bakt Kids

Elisa wint derde seizoen Heel Holland Bakt Kids

De 11-jarige Elisa uit Kudelstaart is de winnaar van het MAX-programma Heel Holland Bakt Kids. Ze won de spannende finale, waarin zij haar medefinalisten Fiep en Daantje versloeg. Elisa mag zich de Beste Juniorthuisbakker van Nederland noemen.

Altijd op de hoogte blijven?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief