Trends op Horecava 2019

IMG_7253

De Horecava van 2019 is weer voorbij. Het waren vier dagen vol inspiratie, innovatie en vermaak. Bakkers in bedrijf was aanwezig en spotte een paar trends.

Over het algemeen waren er voor de bakkersbranche geen hele grote innovatieve trends te vinden op de Horecava. Een kleine trend die wel opviel was zoete tapas, miniatuur gebakjes, of taartjes. Bij de stand van Royal Steensma was de zoete tapas te vinden, en ook bij Délifrance was deze te zien. Donuts werden ook in grote getalen in alle kleuren en maten getoond. Een stand waar de donuts helemaal in de spotlights stonden was de stand van Royal Steensma. Hier was de hele wand bedekt met donuts in alle kleuren van de regenboog.

Vegan

Een andere trend die al langer aan de gang is, is het vervangen van ‘gewone’ producten voor vegan varianten. Deze vegan trend neemt weer een groter stuk van de beurs over. Zo zagen we vegan brood, vegan broodbeleg, vegan chocolade, vegan frikandellen, vegan bitterballen en nog veel meer vegan producten. Sommige bedrijven kiezen er echter bewust voor om helemaal niet mee te doen met deze trend. Bij de stand van Dawn Foods werd bijvoorbeeld gezegd: “Je moet goed nadenken of je dat wel moet willen.”

Allergievrij

De trend van lactose- en glutenvrije producten zette zich tijdens deze editie van de Horecava ook door. Zo zagen we bijvoorbeeld lactosevrije slagroom. Voedselverspilling en duurzaamheid waren ook grote thema’s bij de Horecava. Veel bedrijven proberen toch iets met deze twee thema’s te doen.

In het aankomende nummer, Bakkers in bedrijf 1-2019, komt er een uitgebreid verslag van de Horecava te staan. Nog geen abonnee? Vraag dan hier twee proefnummers aan!

Lees ook
IJs in de winter?!

IJs in de winter?!

Tijdens het schrijven van deze column is het eind maart en ben ik net terug van een zakenreis door Finland waar ik honderden kilometers ver ijswegen heb gereden en lokaal temperaturen tot -17 graden Celcius heb gehad. Een geweldig mooie ervaring en tot mijn grote verrassing wordt hier ondanks deze extreme kou nog veelvuldig ijs gegeten. Finland is zelfs...

Ton van Hees wint scooter met PUUR-actie

Ton van Hees wint scooter met PUUR-actie

OUD GASTEL – Luxe Bakkerij Ton van Hees in Oud Gastel is de winnaar geworden van de skooteractie die Ireks organiseerde rond het PUUR-speltbrood. Deelnemende bakkers aan de actie gaven bij elk verkocht PUUR-brood een unieke coupon aan de consument; die kon de unieke code op de coupon checken via www.puur-brood.nl om te zien of ze winnaar waren van een...

Nieuw: Tijgerpapcoating

Nieuw: Tijgerpapcoating

LEEUWARDEN - Het assortiment van Koopmans Meel is uitgebreid met een nieuw product: Tijgerpapcoating. Dit is een gebruiksvriendelijke, lactosevrije mix die het maken van een perfect tijgerbrood vereenvoudigt. De coating hoeft alleen met water te worden gemengd. Het product bindt snel en klontvrij, blijft stabiel en is tot 72 uren bruikbaar, stelt Koopmans...

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Wat ga je doen?Als operator productie draag je zorg voor de producten die worden bereidt in deze bakkerij. We zijn per direct op zoek naar een ervaren bakker/ operator...

Leerling BBL Artisanaal

Leerling BBL Artisanaal

Wat ga je doen?Gaat er voor jou niets boven de geur van pasgebakken brood? Voor de artisanale bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een leerling BBL. Dagelijks...

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Wat ga je doen?Heb jij altijd al heerlijke brood- en banketproducten willen verkopen? Dan is dit je kans! Een ambachtelijke bakkerij, met meerdere winkels in de...