Trends op Horecava 2019

IMG_7253

De Horecava van 2019 is weer voorbij. Het waren vier dagen vol inspiratie, innovatie en vermaak. Bakkers in bedrijf was aanwezig en spotte een paar trends.

Over het algemeen waren er voor de bakkersbranche geen hele grote innovatieve trends te vinden op de Horecava. Een kleine trend die wel opviel was zoete tapas, miniatuur gebakjes, of taartjes. Bij de stand van Royal Steensma was de zoete tapas te vinden, en ook bij Délifrance was deze te zien. Donuts werden ook in grote getalen in alle kleuren en maten getoond. Een stand waar de donuts helemaal in de spotlights stonden was de stand van Royal Steensma. Hier was de hele wand bedekt met donuts in alle kleuren van de regenboog.

Vegan

Een andere trend die al langer aan de gang is, is het vervangen van ‘gewone’ producten voor vegan varianten. Deze vegan trend neemt weer een groter stuk van de beurs over. Zo zagen we vegan brood, vegan broodbeleg, vegan chocolade, vegan frikandellen, vegan bitterballen en nog veel meer vegan producten. Sommige bedrijven kiezen er echter bewust voor om helemaal niet mee te doen met deze trend. Bij de stand van Dawn Foods werd bijvoorbeeld gezegd: “Je moet goed nadenken of je dat wel moet willen.”

Allergievrij

De trend van lactose- en glutenvrije producten zette zich tijdens deze editie van de Horecava ook door. Zo zagen we bijvoorbeeld lactosevrije slagroom. Voedselverspilling en duurzaamheid waren ook grote thema’s bij de Horecava. Veel bedrijven proberen toch iets met deze twee thema’s te doen.

In het aankomende nummer, Bakkers in bedrijf 1-2019, komt er een uitgebreid verslag van de Horecava te staan. Nog geen abonnee? Vraag dan hier twee proefnummers aan!

Lees ook
Sharp Sharp werkt aan mooiere wereld

Sharp Sharp werkt aan mooiere wereld

Renate de Klein (36) en Frank Hanssen (38) maken veganistische taartjes zonder geraffineerde suiker en gluten. In hun winkel Sharp Sharp in Rotterdam verkoopt het ontwerpersduo verrassend lekkere ‘plaatjes’, zoals een confettitaartje met gedroogde bloemen. “Het mag gezonder, maar taartjes eten blijft een feestje.”

Sharp Sharp werkt aan mooiere wereld

Sharp Sharp werkt aan mooiere wereld

Renate de Klein (36) en Frank Hanssen (38) maken veganistische taartjes zonder geraffineerde suiker en gluten. In hun winkel Sharp Sharp in Rotterdam verkoopt het ontwerpersduo verrassend lekkere ‘plaatjes’, zoals een confettitaartje met gedroogde bloemen. “Het mag gezonder, maar taartjes eten blijft een feestje.”

Chocolaterie De Truffel maakt eigen chocolade

Chocolaterie De Truffel maakt eigen chocolade

Chocolaterie De Truffel in Woerden en Alphen aan den Rijn loopt graag voorop in internationale trends. Zo verkopen ze al jaren 100 procent natuurlijke, biologische en eerlijke chocolade. Sinds kort maken ze ook zelf chocolade van biologische cacaobonen, waaronder suikervrije en vegan varianten.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...