Trends en innovatie op Sigep 2023

24 januari 2023 Redactie Vakblad IJs

Momenteel vindt in Rimini de 44e editie van Sigep plaats. “Sigep is na twee moeilijke jaren voor de out-of-home markt terug”, aldus IEG-president Lorenzo Cagnoni tijdens de opening.

Sigep 2023 heeft een beursoppervlakte van meer dan 130.000 vierkante meter. Verspreid over 28 hallen presenteren meer dan 1.000 exposanten uit 34 landen de laatste trends en innovaties op het gebied van ijs, patisserie, bakkerij, chocolade en koffie. “Elke stand is in wezen een ijssalon, een bakkerij, een bar of een patisserie”, aldus de organisatie. Grote ijsmeesters vertonen hun kunsten en er zijn wedstrijden en lezingen.

Op de beursvloer vinden bezoekers onder andere Spaghetto-Eis. Zoals de naam al doet vermoeden: ijs dat lijkt op een bord pasta met tomatensaus. Jaarlijks worden hier 40 miljoen porties van geconsumeerd. Daarnaast is er veel aandacht voor duurzaamheid, eerlijke producten, en materialen en oplossingen om het energieverbruik te beperken. En natuurlijk is er heel veel ijs. Van ijs dat smaakt naar oma's jamtaart tot botanisch ijs met spa-water en ijs voor honden en yoghurt voor katten.

Tijdens de openingsceremonie spraken IEG President Lorenzo Cagnoni; burgemeester van Rimini Jamil Sadegholvaad; Emma Petitti, President van de Emilia-Romagna Regional Legislative Assembly; en de president van Confcommercio, Carlo Sangalli. De laatste benadrukte in zijn speech het belang van de toeleveringsketens vertegenwoordigd op Sigep. Deze zijn goed voor meer dan 80 miljard euro aan consumptie, bieden werk aan meer dan een miljoen mensen en kan bogen op 300.000 bedrijven. De producten die zij produceren zijn de motor van de Italiaanse toerismesector, aldus Sangalli.

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Dit artikel verscheen eerder op: Vakblad IJS!

Altijd op de hoogte blijven?