Toppatissiers bij Pastryschool040

Marike van Beurden_BIB 10-2013

Foto: Marike van Beurden in actie tijdens World Chocolate Masters

Binnenkort geven twee toppatissiers een gastles bij Pastryschool040. Op 1 en 2 juli geeft Marike van Beurden de training plated dessert. In het najaar, op 9 en 10 september is Jordi Puigvertcolomer aan de beurt.

Marike van Beurden

Marike van Beurden won in 2013 de Dutch Chocolate Masters. Later dat jaar bezette ze in Parijs tijdens de World Chocolate Masters de tweede plaats. Daarnaast won ze in 2004 de Dutch Pastry Awards en verschillende internationale wedstrijd, zoals 'Dessert de Restaurant 2010'. Ze zwaaide de scepter over het patisserieteam in onder andere driesterrenrestaurant Caprice, onderdeel van het Four Seasons Hotel in Hong Kong. Tegenwoordig geeft zij trainingen en is ze actief als consultant.

Bij de Pastryschool verzorgt ze op 1 en 2 juli de hands-on training plated dessert. Marike laat zien hoe je spannende combinaties maakt met vernieuwende technieken en fusion smaken. 

Jordi Puigvertcolomer

Jordi Puigvertcolomer is een grote naam in de patisserie. Hij verzorgt op 9 en 10 september een gastles vol nieuwe innovatieve technieken, die zowel voor de gastronomie als voor de patisserie bruikbaar zijn. 

Jordi is bekend als consultant van Sosa Ingredients en Michel Cluizel. Daarnaast schreef hij het boek Evolution. Hierin staan, naast zijn onderzoek naar ingredienten en de toepassing ervan, heel veel recepten. Jordi werkte onder andere als chef patissier bij driesterren restaurant El cellar de can rocca en bij patisseriezaak Baixas (lid van “relais dessert”). In 2007 was hij finalist bij de prestigieuze wedstrijd The Best Dessert of Restaurant. Jordi reist al jaren heel de wereld over om vakmensen te trainen.

Pastryschool040

Jurgen Koens en Tom van Woerkum startten januari 2019 met hun Pastryschool040. Deze patissiers kregen het idee nadat ze veel aanvragen en verzoeken kregen om cursussen of workshops te geven op een vaste locatie. De twee willen van Pastryschool040 een unieke school voor patisserie maken. Iets doen wat er nog niet is en zich richten op het delen van hun kennis. De focus ligt op “knowlegde is power & sharing is caring”.

Lees ook
‘Ik zie mezelf wel in een bakkerij werken’

‘Ik zie mezelf wel in een bakkerij werken’

Lotte van Kempen (16) zit in het derde jaar van haar vmbo-opleiding op het Wellant College in Alphen aan den Rijn. Ze doet een ‘snuffelstage’ bij Ella van Haeringen, die onder de naam Ella Bakt (@ellabakt) brood op bestelling maakt. “Mijn vader ging altijd naar Ella, ik vond het leuk om brood te maken. Nu help ik om de week een dag mee in de bakkerij.”

Cursus vegan ijs bij IJscentrum

Cursus vegan ijs bij IJscentrum

Plantaardig eten raakt steeds meer in trek. Daar wil je als ijsbereider natuurlijk graag op inspelen. Docent Bas van Haaren beantwoordt al je vragen over dit onderwerp tijdens de dagcursus Vegan IJs op het IJscentrum in Vlaardingen.

Drie vragen aan Patissier Frank Haasnoot

Drie vragen aan Patissier Frank Haasnoot

Patissier Frank Haasnoot is wereldwijd bekend. Zijn Instagram heeft 314.000 volgers en hij geeft masterclasses van Singapore tot Moskou en van Casablanca tot Mumbai. Sinds een paar maanden woont hij weer in Nederland. “Een product ontwikkelen blijft het allerleukst.”

Bakker/ operator productie omgeving Bunschoten

Bakker/ operator productie omgeving Bunschoten

Wat ga je doen?Als bakker/ operator productie, 3 ploegen, weet jij in de bakkerij als geen ander de juiste ingrediënten te mengen voor het perfecte deeg. Je...

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving van Den Haag

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving van Den Haag

Wat ga je doen?Voor onze klant in Den Haag zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend banketbakker. Je komt te werken op de banketafdeling. De werkzaamheden...

Banketbakker industrie omgeving Arnhem

Banketbakker industrie omgeving Arnhem

Wat ga je doen?Na een gedegen inwerkperiode op de diverse lijnen productsoorten weet je precies hoe de verschillende processen lopen binnen de banketbakkerij. Het...