Toppatissiers bij Pastryschool040

Marike van Beurden_BIB 10-2013

Foto: Marike van Beurden in actie tijdens World Chocolate Masters

Binnenkort geven twee toppatissiers een gastles bij Pastryschool040. Op 1 en 2 juli geeft Marike van Beurden de training plated dessert. In het najaar, op 9 en 10 september is Jordi Puigvertcolomer aan de beurt.

Marike van Beurden

Marike van Beurden won in 2013 de Dutch Chocolate Masters. Later dat jaar bezette ze in Parijs tijdens de World Chocolate Masters de tweede plaats. Daarnaast won ze in 2004 de Dutch Pastry Awards en verschillende internationale wedstrijd, zoals 'Dessert de Restaurant 2010'. Ze zwaaide de scepter over het patisserieteam in onder andere driesterrenrestaurant Caprice, onderdeel van het Four Seasons Hotel in Hong Kong. Tegenwoordig geeft zij trainingen en is ze actief als consultant.

Bij de Pastryschool verzorgt ze op 1 en 2 juli de hands-on training plated dessert. Marike laat zien hoe je spannende combinaties maakt met vernieuwende technieken en fusion smaken. 

Jordi Puigvertcolomer

Jordi Puigvertcolomer is een grote naam in de patisserie. Hij verzorgt op 9 en 10 september een gastles vol nieuwe innovatieve technieken, die zowel voor de gastronomie als voor de patisserie bruikbaar zijn. 

Jordi is bekend als consultant van Sosa Ingredients en Michel Cluizel. Daarnaast schreef hij het boek Evolution. Hierin staan, naast zijn onderzoek naar ingredienten en de toepassing ervan, heel veel recepten. Jordi werkte onder andere als chef patissier bij driesterren restaurant El cellar de can rocca en bij patisseriezaak Baixas (lid van “relais dessert”). In 2007 was hij finalist bij de prestigieuze wedstrijd The Best Dessert of Restaurant. Jordi reist al jaren heel de wereld over om vakmensen te trainen.

Pastryschool040

Jurgen Koens en Tom van Woerkum startten januari 2019 met hun Pastryschool040. Deze patissiers kregen het idee nadat ze veel aanvragen en verzoeken kregen om cursussen of workshops te geven op een vaste locatie. De twee willen van Pastryschool040 een unieke school voor patisserie maken. Iets doen wat er nog niet is en zich richten op het delen van hun kennis. De focus ligt op “knowlegde is power & sharing is caring”.

Lees ook
Bakery Institute viert achtjarig bestaan en nieuwe locatie

Bakery Institute viert achtjarig bestaan en nieuwe locatie

250 carrièreswitchers die een negenweekse volgden en inmiddels al bijna 30 bakkerijen van oud-studenten. Bakery Institute bestaat acht jaar en dat mag gevierd worden.

'Suikervrij vind ik niets. Een gebakje is een traktatie’

'Suikervrij vind ik niets. Een gebakje is een traktatie’

Anne Overmeer (23) werkt bij Patisserie Kuyt in Amsterdam. Ze droomt van een eigen zaak, maar ziet ook de voordelen van haar werk nu. “Ik kan mijn eigen dingen inbrengen en tegelijkertijd laat ik het achter me zodra ik de deur uitstap. Dat is als ondernemer wel anders.”

Meester Patissier Hidde de Brabander versterkt team IJscentrum

Meester Patissier Hidde de Brabander versterkt team IJscentrum

Met de verhuizing van het IJscentrum naar de Food Innovation Academy in Vlaardingen hoopt het opleidingsinstituut voor de ambachtelijke ijssector een verdiepingsslag te maken met zuivel, horeca, chocolade en patisserie. Dit wordt onder andere waargemaakt met de komst van Meester Patissier Hidde de Brabander naar het IJscentrum.

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

In deze meewerkende functie geef je leiding aan maximaal 8 productiemedewerkers en leg je verantwoording af aan de shiftmanager. Je levert een actieve bijdrage aan...

Zelfstandig werkend broodbakker

Zelfstandig werkend broodbakker

Heb jij een passie voor alles wat met broodbakken te maken heeft? Beginnen jouw handen te jeuken bij alleen al het zien van verse producten waar je iets lekkers...

Snij/ inpakmedewerker Omgeving Emmen

Snij/ inpakmedewerker Omgeving Emmen

Als medewerker snij-inpak voer je de volgende werkzaamheden uit: - Het verrichten van alle voorkomende werkzaamheden bij het machinaal snijden en/of verpakken van...