Top 5 recepten van 2024
TERUGBLIK | In aanloop naar 2025 blikt Bakkers in bedrijf terug op het afgelopen jaar. Welke recepten vonden onze lezers het meest interessant en trokken de meeste views? Dit is de top 5 van 2024.
1. Borstplaat
Borstplaat is van oudsher een middel tegen verkoudheid en kou op de borst. Sinds de 17e eeuw hebben deze ‘borstklontjes’ een uitgebreide ontwikkeling doorgemaakt naar onze hedendaagse decemberlekkernij.
2. Haarlemmer Halletjes
Haarlemmers werden vroeger Houten Haarlemmers genoemd, omdat er met hen geen feestje te vieren viel. Op deze boute uitspraak valt echter wel wat af te dingen: Haarlem is ook de stad van lekkernijen als Jopenbier, Fonteinkoek en de internationaal vermaarde Haarlemmer Halletjes.
Nieuwsbrief Bakkers in bedrijf
Wil je in 2025 geen nieuws missen van Bakkers in bedrijf? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week het laatste nieuws en achtergrondartikelen in je mailbox
3. Brabantse Krollen
Naast speculaas, pepernoten en taaitaai zijn ze in Veghel en omstreken rond Sinterklaas gek op de krol. Hoog tijd om wat aandacht te besteden aan deze plaatselijke lekkernij. De krol is broodje met anijssmaak in de vorm van een krul. Ze worden het liefst gegeten met een dikke laag roomboter ertussen en belegd met een speculaasje.
4. Chocolademousse - Op basis van pâte à bombe
Een goede chocolademousse is luchtig, niet te vet en heeft een uitgesproken chocoladesmaak. Uiteraard zijn er verschillende bereidingen en toepassingen mogelijk. Dit recept, op basis van pâte à bombe (luchtige eidooier met suiker) is een goed basisrecept waarmee je verschillende mogelijkheden hebt. Je kunt de chocolade eenvoudig aanpassen naar je eigen gewenste chocolade.
5. Zomerse Pavlova
Debic inspireert de bakker met recepten met Debic slagroom met 8% suiker. Zoals dit recept voor een zomerse Pavlova van Dré Eversteijn.