1. ‘De toekomst van brood is desem’
Workshops, proeven, de geschiedenis van brood en de desembibliotheek. Dat waren de ingrediënten van de deseminspiratietour van Puratos. “Brood is een van de meest geweldige uitvindingen ooit. En de toekomst van brood is desem.”
2. Ingrediënten voor de nieuwe cao
De markt, de sector, bedrijven en functies veranderen. Dat is vooral de laatste jaren merkbaar. Het ene ambachtelijke bakkersbedrijf heeft een groeistrategie, het andere ambachtelijke- vaak startende - bedrijf kiest voor specialisatie.
3. Turbulent jaar voor bakkerijgrondstoffen
2024 is tot nu toe een turbulent jaar voor grondstoffen in de bakkerijsector. De cacao- en boterprijzen zijn fors gestegen. Op de suikermarkt gooien recente gebeurtenissen in Brazilië roet in het eten. De tarweprijs is weer wat gunstiger voor kopers. Alex Jurvillier van DCA Market Intelligence analyseert de ontwikkelingen van vier bakkerijgrondstoffen.
4. ‘Genootschap voor de Bakkerij gaat door!’
Na een paar magere jaren door corona, was er op de netwerkbijeenkomst van het Genootschap voor de Bakkerij op 1 oktober 2024 in Renkum goed nieuws voor de aanwezigen. “Het Genootschap voor de Bakkerij gaat door!”, liet Bart van Gelder namens de club in weten.
5. Tien tips voor de feestdagen
Het is al oktober en feestdagen komen eraan. De hoogste tijd om je voor te bereiden op deze drukke decemberdagen. Hoe kun je de drukte in de winkel rondom kerst en oud en nieuw reguleren? Bakkers in bedrijf geeft tien tips.