![Echte Bakker Herman Schepers uit Sleen werd Nederlands kampioen Broodbakken.](/cache/e/0/0/8/4/e008445147a9a79d0b5a30eea7cac4e3b5a1e7d7.jpeg)
1. Recept: Borstplaat
Borstplaat is van oudsher een middel tegen verkoudheid en kou op de borst. Sinds de 17e eeuw hebben deze ‘borstklontjes’ een uitgebreide ontwikkeling doorgemaakt naar onze hedendaagse decemberlekkernij.
2. Bakkerij ’t Kraayennest is ‘Altijd Open’
Klanten kunnen tegenwoordig langer terecht bij Bakkerij 't Kraayennest. Met het nieuwe concept ‘Altijd Open’ halen klanten voortaan zelf brood en gebak uit de automaat. “Klanten regeren erg positief en we zijn erg tevreden over de resultaten van de eerste week.”
3. Wie zijn de winnaars van de BakkersVakWedstrijden?
Woensdag 13 november trok de Nederlandse bakkersbranche naar het noorden van het land voor de jaarlijkse BakkersVakWedstrijden. Echte Bakker Herman Schepers, Echte Bakker Timmer en Bakkerij Vreugdenhil gingen er met de grote prijzen vandoor.
Nieuwsbrief Bakkers in bedrijf
Geen nieuws meer missen van Bakkers in bedrijf? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste nieuws en achtergrondartikelen in je mailbox.
4. ‘Karamel-ijs is een uitdaging’
Karamel-ijs is de wedstrijdsmaak voor de IJsVak-wedstrijden. Maar hoe maak je een lekker karamel-ijsje? De Italiaanse ijsspecialist Luciano Ferrari gaf tips tijdens twee eendaagse workshops over karamel-ijs, georganiseerd door Valmar.
5. Scoort Boudewijn Nijmeijers panettone in Italië?
Een panettone is een Italiaans vruchtenbrood en de beste ambachtelijke panetonnes doen mee aan de Coppa del Monde del Panettone. De afgelopen vijf jaar won een Italiaan deze vakwedstrijd, maar dit jaar doet ook Boudewijn Nijmeijer een gooi naar de wereldtitel.