Top 10 meest gelezen artikelen op Bakkers in Bedrijf

30 december 2021

                                                   Broodjes_foto (Foto: Oscar van der Wijk)
In aanloop naar 2022 kijken we terug op het afgelopen jaar. Wat lazen de bezoekers van onze website dit jaar? Hier de top 10 van meest gelezen artikelen op Bakkers in bedrijf.

1. Feit of fabel: witte chocola
In deze rubriek worden aan de hand van stellingen verschillende feiten en fabels voorgelegd. Dit keer is de stelling: Witte chocolade bevat geen cacaopoeder.
Lees verder

2. Levensmiddelenwinkels blijven open tijdens lockdown
Evenals dit jaar kondigde premier Rutte half december 2020 een lockdown aan in de strijd tegen het coronavirus. Scholen, theaters, bioscopen. musea en niet-essentiële winkels moesten sluiten, levensmiddelenwinkels zoals de bakker, slager, visspecialist, chocolaterie en slijter mochten open blijven.
Lees verder

3. Banket bewaar- en serveertips
Soms moet je even wachten met het serveren van een overheerlijke slagroomsoes of een lekker warm worstenbroodje. In dit artikel worden er tips gegeven hoe je lekkernijen het beste kunt bewaren en serveren aan je gasten.
Lees verder

4. Meester Boulanger Peter Bienefelt opent eigen bakkerij
Op vrijdag 26 februari opent Meester Boulanger Peter Bienefelt samen met zijn vrouw Natasja een eigen bakkerswinkel: De Boulanger in Rhoon.
Lees verder

5. Op naar een nieuwe cao
De huidige cao ging in op 1 augustus vorig jaar en liep op 31 mei af. Dus de onderhandelingen moeten opnieuw beginnen. Dit jaar verloopt dat vanuit de NBOV anders: met het professionaliseren van de bestuurlijke kant van de NBOV is er ook voor gekozen om taken rondom de cao te scheiden.
Lees verder

6. Bakkerszout vervangen door zeezout: goed idee?
Pauline Houtsma, kennisspecialist Warenwet bij het NBC, geeft antwoord op de vraag: “Mag bakkerszout vervangen mag worden door zeezout?”
Lees verder

7. ‘Wouter was een bijzonder hartelijk mens’
Maurits van der Vooren, lid van het Nederlands Patisserieteam (NPT), overleed dinsdag 23 maart op 37-jarige leeftijd aan kanker. De horeca- en patisseriewereld verliezen een inspirerende chef. “Zijn manier van presenteren was zijn grootste kracht”, vertelt vriend en NPT-lid Bart de Gans.
Lees verder

8. Dit zijn de trends in 2020
Aan de slag met gezond, vegan, online en de wereldkeuken. Voedsel van dichterbij, weten waar je voedsel vandaan komt, hoe het gemaakt wordt en kiezen voor kwaliteit; de trends voor 2020 zijn niet verrassend, maar bieden zeker kansen voor de (ambachtelijke) bakker.
Lees verder

9. Overname Meesterbakker Roodenrijs door Bakkerij Remmerswaal
Bakkerij Remmerswaal uit Schiedam neemt op 6 mei Meesterbakker Roodenrijs uit Rijswijk over. Meesterbakker Roodenrijs is een 136 jaar oud familiebedrijf. Na vier generaties van de familie Roodenrijs geven zij spreekwoordelijk de deegrol over aan de Familie Remmerswaal.
Lees verder

10. Winnaars Beko Speculaaskeuringen 2021
Echte Bakker van der Veer, Bakkerij van Barneveld en Bakery-Art mogen zich de Beste speculaasbakker van Nederland 2021 noemen. Volgens juryvoorzitter Frank van Sprang, de kwaliteit van de inzendingen minder goed dan de voorgaande jaren.
Lees verder

Altijd op de hoogte blijven?