Too Good To Go voorkomt verspilling oliebollen

10 december 2021
Foto: Too Good to Go

De oliebol is populair in Nederland. Jaarlijks gaan er meer dan 100 miljoen oliebollen over de toonbank. Oliebollen die niet verkocht worden, belanden in de prullenbak. Anti-verspillingsapp Too Good To Go wil dit voorkomen en zet zich samen met 80 Nederlandse oliebollenkramen in tegen deze verspilling. Gezamenlijk hebben ze dit jaar al 5.000 zakken met oliebollen gered van de verspilling.

Via de Too Good To Go-app kunnen consumenten overgebleven eten redden bij winkels in de buurt. Geertje Zeegers, Country Manager bij Too Good To Go vertelt over de samenwerking met oliebollenkramen: “Wij brengen voortdurend in kaart waar we eten kunnen redden van de verspilling. We kwamen dit jaar tot de conclusie dat er nog weinig bekend is over verspilling bij oliebollenkramen. Door simpelweg rond te gaan bellen, signaleerden we dat veel kramen graag in actie komen.”

Too Good To liet door het Zweedse Klimato onderzoeken dat je door 1 oliebol te redden al een besparing van 365 gram CO₂* realiseert. “Als je dat weet, weet je gelijk waar je het voor doet. Een geredde oliebol is niet alleen lekker, maar ook goed voor de planeet!”, sluit Zeegers af.

Altijd op de hoogte blijven?