Toekomsttrends in de Bakkerij: iba 2025 in Düsseldorf

24 maart 2025 Redactie Food iba
VAKBEURS | De iba 2025, de toonaangevende vakbeurs voor de bakkerij- en zoetwarenindustrie, opent in mei haar deuren in Düsseldorf. De beurs presenteert de nieuwste trends en innovaties in de gloednieuwe iba.FOOD TRENDS AREA.

De iba.FOOD TRENDS AREA in hal 15 is het hart van de beurs, waar nationale en internationale exposanten hun expertise en oplossingen presenteren. Bezoekers kunnen zich verdiepen in trends zoals plantaardige alternatieven, gezonde ingrediënten, duurzaamheid, lokale authenticiteit en wereldse smaken. Smaak blijft centraal staan, met innovaties in fruit- en roomvullingen, zuivelvrije slagroom en natuurlijke toppings.

Technologie en toekomst

Naast ingrediënten en smaakcombinaties, biedt iba 2025 een platform voor technologische innovaties, waaronder gefermenteerde zuurdesems en geavanceerde deegverwerkingsmachines. Exposanten zoals Lessaffre presenteren toekomstscenario's met interactieve proeverijen en demonstraties.

Wereldse smaken en expertise

De IREKS Group verkent thema's als plantaardige voeding, 'Food Moments' en 'Tastes of the World', waarbij de focus ligt op het lokaal produceren van diverse wereldsmaken. Loryma presenteert expertise in eiwit- en zetmeelgebaseerde voedselingrediënten.

Beursinformatie

Verdere exposanten op de nieuwe iba.FOOD TRENDS AREA zijn online en in het hallenplan van hal 15 te vinden.

Naast de stands op de iba.FOOD TRENDS AREA, kunnen bezoekers dagelijks vanaf 11.00 uur ‘Exhibitor Sum Ups’ bijwonen op de iba.STAGE in hal 15. Meer informatie over het programma en de exposanten is te vinden op het iba-platform.

Professionals uit de bakkerijsector worden aangemoedigd om zich online te registreren voor de iba 2025.

 

Altijd op de hoogte blijven?