Tiny van Kuppeveld ontvangt Penning van Verdienste van de Vereniging de Meesters

Penning van verdienste Tiny van Kuppeveld

Tijdens de inauguratie van de nieuwe meester Boulanger op woensdag 4 mei 2022 ontving Tiny van Kuppeveld uit Heumen de Penning van Verdienste. 

Met het toekennen van de penning wil de Vereniging de Meesters haar erkentelijkheid en waardering tot uitdrukking brengen aan hen die zich op deze wijze in hoge mate in onze branche verdienstelijk hebben gemaakt, in de ruimste zin van het woord. Het is een erkenning voor zijn of haar belangeloze inzet en tijd die zij daarin geïnvesteerd hebben ten behoeve van de gehele brood- en banketbakkerij.

Tiny van Kuppeveld ontvangt de penning omdat talloze vakmensen en ondernemers uit de (banket)bakkerij zich door zijn motiverende en stimulerende inbreng hebben kunnen verbeteren. De organisatie schrijft: "Tiny is een vakman ‘pur sang’ en hij heeft talloze leerlingen, vakmensen en collega’s geadviseerd of op vaktechnische gebied begeleid. Ook heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan het ‘verrijken’ van het assortiment door het ontwikkelen van nieuwe recepturen. In collegiaal opzicht is Tiny van Kuppeveld een voorbeeld voor de gehele branche."

Tweede uitreiking

Tiny Kuppeveld ontving de derde Penning van Verdienste, die voor de tweede keer werd uitgereikt. De eerste twee Penningen van Verdienste zijn in 2018 uitgereikt aan Peter de Wit uit Tilburg en Hans Som uit Didam. Beiden zijn betrokken geweest bij de oprichting van respectievelijk het Nederlands Patisserie Team en het Nederlands Boulangerie Team. Uit deze teams zijn ook de meesterproef voor Patisserie en Boulangerie voortgekomen. Een groot aantal – vooral jonge - vakmensen uit de brood- en banketbakkerij zijn door de coaching van zowel De Wit als Som bij internationale vak-wedstrijden naar de wereldtop gebracht.

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
Vereniging de Meesters en SVH willen samenwerken

Vereniging de Meesters en SVH willen samenwerken

Vereniging de Meesters en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) ondertekenden 9 juli 2020 een intentieverklaring om samen te werken op het gebied van de titels Meester Boulanger en Meester Patissier. Vakmanschap staat bij beide partijen centraal en daarnaast vervagen de grenzen tussen beide segmenten.

Nieuwe meesters partners bij Royal Steensma

Nieuwe meesters partners bij Royal Steensma

Patissier Hidde de Brabander en boulanger Daan Hesseling behaalden woensdag 30 mei de Meestertitel. Royal Steensma steunde beide in 'hun queeste', omdat de grondstoffenfabrikant gelooft dat de Meesters Patissier en Meesters Boulanger de bakkerijsector helpen naar een hoger plan te trekken. In ruil voor de ‘duw in de rug’ verbinden De Brabander en Hesseling...

Vier kandidaten voor Meestertitel Boulanger en Patissier

Vier kandidaten voor Meestertitel Boulanger en Patissier

De praktijkexamens voor de Meestertitel Boulanger en Patissier vinden plaats van maandag 28 tot en met woensdag 30 mei 2018. Woensdagavond is de inauguratie waarbij bekend wordt gemaakt of en zo ja hoeveel nieuwe Meesters Nederland rijker is. Na een maandenlange en intensieve voorbereiding gaan vier kandidaten op voor het praktijkexamen. De boulangers...