Tiny van Kuppeveld ontvangt Penning van Verdienste van de Vereniging de Meesters

Penning van verdienste Tiny van Kuppeveld

Tijdens de inauguratie van de nieuwe meester Boulanger op woensdag 4 mei 2022 ontving Tiny van Kuppeveld uit Heumen de Penning van Verdienste. 

Met het toekennen van de penning wil de Vereniging de Meesters haar erkentelijkheid en waardering tot uitdrukking brengen aan hen die zich op deze wijze in hoge mate in onze branche verdienstelijk hebben gemaakt, in de ruimste zin van het woord. Het is een erkenning voor zijn of haar belangeloze inzet en tijd die zij daarin geïnvesteerd hebben ten behoeve van de gehele brood- en banketbakkerij.

Tiny van Kuppeveld ontvangt de penning omdat talloze vakmensen en ondernemers uit de (banket)bakkerij zich door zijn motiverende en stimulerende inbreng hebben kunnen verbeteren. De organisatie schrijft: "Tiny is een vakman ‘pur sang’ en hij heeft talloze leerlingen, vakmensen en collega’s geadviseerd of op vaktechnische gebied begeleid. Ook heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan het ‘verrijken’ van het assortiment door het ontwikkelen van nieuwe recepturen. In collegiaal opzicht is Tiny van Kuppeveld een voorbeeld voor de gehele branche."

Tweede uitreiking

Tiny Kuppeveld ontving de derde Penning van Verdienste, die voor de tweede keer werd uitgereikt. De eerste twee Penningen van Verdienste zijn in 2018 uitgereikt aan Peter de Wit uit Tilburg en Hans Som uit Didam. Beiden zijn betrokken geweest bij de oprichting van respectievelijk het Nederlands Patisserie Team en het Nederlands Boulangerie Team. Uit deze teams zijn ook de meesterproef voor Patisserie en Boulangerie voortgekomen. Een groot aantal – vooral jonge - vakmensen uit de brood- en banketbakkerij zijn door de coaching van zowel De Wit als Som bij internationale vak-wedstrijden naar de wereldtop gebracht.

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
Vijf Meesters presenteren hun ’table of honour’

Vijf Meesters presenteren hun ’table of honour’

De Meestertitel is in principe voor het leven. Nieuw is nu dat de Meesters iedere vijf jaar een 'table of honour' presenteren. Ze maken daarvoor producten waaruit hun ontwikkeling blijkt en ze laten zien met welke activiteiten ze de afgelopen jaren het ambacht hebben ondersteund.

Reindert Hameeteman is nieuwe Meester Boulanger

Reindert Hameeteman is nieuwe Meester Boulanger

Nederland is een Meesterbakker rijker: Reindert Hameeteman slaagde op 4 mei voor het examen Boulangerie en mag zich nu Meester Boulanger noemen.

Meesters brengen ‘lekkere buzz’

Meesters brengen ‘lekkere buzz’

Ken je dat gevoel, dat je niet kunt wachten totdat iets gebeurt? Dat heb ik met de Meestertitel-examens die over enkele dagen bij ons – Summa Brood & Banket - worden gehouden.