Timmer innoveert met GildeKorn

22 mei 2024 Redactie Bakkers in bedrijf Echte Bakkersgilde
Innoveren met de mix GildeKorn. Dat was de uitdaging die het Echte Bakkersgilde en Zeelandia stelden in de GildeKorn bak(kers)wedstrijd. Timmer, De Echte Bakker kwam als beste uit de bus. “Wat gaaf dat we de eerste plek te pakken hebben”, reageert een blije bakker Paul Timmer.

GildeKorn is een uitgebalanceerde mix die exclusief voor Echte Bakkers verkrijgbaar is bij Zeelandia. Een select groepje Echte Bakkers stelde in samenwerking met de grondstofleverancier deze mix samen. De afgelopen decennia gingen ruim 25 miljoen GildeKorn broden over de toonbank. Deze mijlpaal viert het Echte Bakkersgilde met meerdere acties en activiteiten. Zo is er in juni een masterclass GildeKorn bakken met MeesterBoulanger Mark Plaating en volgt er in september een grote consumentencampagne.

GildeKorn bak(kers)wedstrijd

In dat kader vond op woensdag 15 mei de GildeKorn bak(kers)wedstrijd plaats bij het Echte Bakkersgilde in Wageningen. De vakjury, bestaande uit Mark Plaating en Joost Hagenaars, keurden de inzendingen achter gesloten deuren. Hierbij lag de focus op een vaktechnische keuring, waarbij ook innovativiteit en creativiteit scherp beoordeeld werd. Naast de vakjury beoordeelde de consumentenjury de smaak, prijs/kwaliteit, creativiteit én de aankoopbereidheid.

De vakjury was overwegend enthousiast en blij verrast. Er zaten volgens hen bijzondere producten tussen die qua smaak goed in balans waren. Ook bij de consumentenjury klonken lovende woorden. Hoewel niet iedereen alles even goed, lekker, vernieuwend of verrassend vond waren ze over de top drie unaniem gestemd; “heerlijke verrassende producten die met regelmaat gegeten zouden worden”.

Top 3

  • 1e plek: GildeKorn pof met een vulling van appel en karamel cheesecake
    Timmer, De Echte Bakker (Gasselte)
  • 2e plek: GildeKorn roggebrood met een vulling van pruimen en vruchten
    Snijders, De Echte Bakker (Stramproy)
  • 3e plek: GildeKorn triple chocolat cookie met witte, melk en pure chocolade
    Niels & Annefrouke, De Echte Bakker (Stiens)

Winnaar blij verrast

Na de keuring kreeg Paul Timmer het verlossende telefoontje. Een blije en enigszins verrassende reactie tot gevolg. “Vanmorgen had ik wat uitdagingen in de bakkerij waardoor de focus grotendeels lag op probleempjes oplossen. Maar wat gaaf dat we toch de eerste plek te pakken hebben. En mooi om te horen dat zowel de vakjury als de consumenten de pof zo hoog waarderen!” Dinsdag 21 mei gingen Ronald van Bokhorst (Echte Bakkersgilde) en Don Schavemaker (Zeelandia) naar Gasselte om de bloemen én een mooie cheque te overhandigen.

Echte Bakkers - samen sterker

De wedstrijd heeft diverse nieuwe recepturen opgeleverd. Zoals het gaat bij Echte Bakkers onderling worden deze recepturen gedeeld zodat iedere Echte Bakker hiervan kan profiteren en toetsen of er iets tussen zit wat bij hun klantengroep aan slaat.

Het Echte Bakkersgilde en Zeelandia kijken terug op een geslaagde wedstrijd waar een meerwaarde in zat voor beide partijen en waar alle Echte Bakkers hun voordeel mee kunnen doen. Samen sterker; bakkers onderling maar ook in partnerships tussen het Gilde en leveranciers. Zo houden we de ambachtelijke bakker sterk en toekomstbestendig!  

Altijd op de hoogte blijven?