Tim Bienefelt toegelaten tot het Boulangerie Team

13 juli 2020

Tim Bienefelt is toegelaten tot het Nederlands Boulangerie Team. Dat laat hij weten op Facebook. "Met trots mag ik zeggen dat ik ben toegelaten in het Boulangerie Team", schrijft de jonge bakker.

Ook zijn werkgever Bakkerij Vreugdenhill deelt het goede nieuws via social media. "Superleuk nieuws! Onze bakker Tim Bienefelt is ook toegelaten tot het Nederlands BoulangerieTeam. Dit is het ‘Nederlands elftal’ van broodbakkers! Een mooie stap in zijn verdere carrière. Gefeliciteerd Tim!" staat er op het Instagram account te lezen.

Tim Bienefelt

Tim is geen onbekende in het bakkersvak. Van een vreemde heeft Bienefelt het niet. Als zesde generatie van een bakkersfamilie kreeg hij het vak waarschijnlijk met de paplepel ingegoten. Bovendien is hij de neef van Meester Boulanger Peter Bienefelt die in 2018 wereldkampioen werd.

In 2019 won hij de mbo-wedstrijd Skills Heroes en kwalificeerde zich voor World Skills in Kazan. “Ik zou het iedereen die het vak leuk vindt aanraden om mee te doen aan de skills-wedstrijden”, zei hij na afloop van deze wedstrijd. Tim bewaart goede herinneringen aan zijn deelname aan de World Skills in Kazan. “Dat het zo immens groot was en dat de concurrentie wel erg goed was”, antwoordde hij op de vraag wat hem het meest is bijgebleve

Ook dit jaar won hij de mbo-wedstrijd. Dat betekende dat hij mee mocht doen aan EuroSkills 2020. Deze Europese vakwedstrijd zou plaats vinden in september, maar is vanwege het coronavirus verschoven naar januari 2021.

 

Altijd op de hoogte blijven?