Tiende landelijke zoutmonitoring van start

14 mei 2018

Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) gaat in opdracht van de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NBV) de tiende landelijke zoutmonitoring in brood uitvoeren. Naast grootbrood neemt het NBC dit jaar ook een groot deel kleinbrood mee in de zoutmonitoring.

Door de toename van de NVB-leden is er meer verscheidenheid in het broodassortiment gekomen. Daarnaast vallen vanaf oktober 2018 meerdere dagelijks gegeten broodsoorten onder de zoutnorm. Dit is geformuleerd in het Warenwetbesluit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan breekbrood, pita’s, focaccia’s en stokbrood.

Het NBC gaat broden bemonsteren bij industriële bakkerijen, retailbedrijven en ambachtelijke bakkers. Momenteel is de organisatie nog bezig met de inventarisatie van het kleinbrood segment bij industriële bakkerijen. De bemonstering van het kleinbrood start binnenkort. Voor grootbrood vindt de bemonstering in juli en augustus plaats. NBC neemt contact op met de betreffende bakkerijen.

Het project moet begin november worden opgeleverd. De resultaten uit de steekproef 2018 worden besproken met de NVB leden tijdens de Algemene Ledenvergadering in het najaar.

Altijd op de hoogte blijven?