Tiende landelijke zoutmonitoring van start

Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) gaat in opdracht van de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NBV) de tiende landelijke zoutmonitoring in brood uitvoeren. Naast grootbrood neemt het NBC dit jaar ook een groot deel kleinbrood mee in de zoutmonitoring.

Door de toename van de NVB-leden is er meer verscheidenheid in het broodassortiment gekomen. Daarnaast vallen vanaf oktober 2018 meerdere dagelijks gegeten broodsoorten onder de zoutnorm. Dit is geformuleerd in het Warenwetbesluit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan breekbrood, pita’s, focaccia’s en stokbrood.

Het NBC gaat broden bemonsteren bij industriële bakkerijen, retailbedrijven en ambachtelijke bakkers. Momenteel is de organisatie nog bezig met de inventarisatie van het kleinbrood segment bij industriële bakkerijen. De bemonstering van het kleinbrood start binnenkort. Voor grootbrood vindt de bemonstering in juli en augustus plaats. NBC neemt contact op met de betreffende bakkerijen.

Het project moet begin november worden opgeleverd. De resultaten uit de steekproef 2018 worden besproken met de NVB leden tijdens de Algemene Ledenvergadering in het najaar.

Lees ook
Afscheid van een man met een hart voor brood

Afscheid van een man met een hart voor brood

Met een quiz, een diner en speeches nam de sector gisteravond afscheid van Flip van Straaten als directeur van het NBC. De branche verliest hiermee een echte ambassadeur voor brood.

We want it all…  and we want it now!!

We want it all… and we want it now!!

Deze woorden van de legendarische band Queen uit 1989 zijn actueler dan ooit. Waar Queen destijds de thema’s ‘het hebben van ambities’ en ‘opkomen voor je doelen’ al centraal stelde, past de tekst nu ook bij het consumptiepatroon van de jongere generaties Y en Z, die na 1980 zijn geboren. Zij kunnen en willen diensten en producten 24/7 verkrijgen. En...

Nederlanders eten meer brood

Nederlanders eten meer brood

Voor het eerst in 10 jaar eten Nederlanders weer meer brood, Dat blijkt uit actuele cijfers van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). In de eerste helft van 2019 laat een stijging van 3,5 procent in het volume van brood zien ten opzichte van dezelfde periode in 2018.

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst start je...

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

In deze fulltime aansturende functie zal je zorg dragen voor het inpakproces binnen de bakkerij. Samen met de dagelijkse leiding zorg je voor het juist instrueren...

Commercieel medewerker binnendienst omgeving Amsterdam

Commercieel medewerker binnendienst omgeving Amsterdam

In de deze uitdagende functie zal jij je bezighouden met verkoop van ambachtelijke brood en banketproducten aan diverse afnemers van vliegtuigcateraars tot hotelketens...