Tien tips voor (bloem)decoraties van marsepein

Marsepeinen taartdecoratie_Foto: Koos

Foto: Koos Groenewold

In veel huishoudens komt er met de feestdagen een (dessert)taart op tafel te staan. Deze worden vooral met het oog gekocht. Decoratie is belangrijk. Bakkers in bedrijf geeft tien tips voor (bloem)decoraties van marsepein.

Gort Decoraties in Almere is gespecialiseerd in eigen gemaakte, marsepeinen roosjes en bloemen.  Soms wordt er gezegd dat marsepeindecoratie oubollig is, maar dat ligt aan de creatie zelf, stelt Gort Decoraties in Bakkers in bedrijf 8-2016. Een marsepeinen roos of bloem is niet achterhaald of ouderwets, mits deze juist wordt toegepast.

1. Overdrijf niet.
Bouw de taart niet helemaal vol. Eén roos met wat groene blaadjes kan al heel mooi zijn.

2. Voeg subtiele decoratie toe
Door naast de toegepaste marsepeinen roosje en blaadjes, de taart ook nog subtiel te decoreren, ontstaat een mooi afgerond geheel.

3. Let op de details
Ook bij decoraties zit de finesse in de details. Door diverse soorten bloemen te gebruiken, wordt het boeket op de taart nog levendiger.

4. Schuin afsnijden
Door het schuin afsnijden van de ‘kontjes’, staan de bloemen lager en dieper op de taart, waardoor het boeket voller oogt.

5. Buig de blaadjes
Door de blaadjes rond de bloemen te buigen, ontstaat een extra dimensie op de taart. Het geeft meer diepte in het boeket.

6. Gebruik verschillende kleuren
Door te kiezen voor diverse kleuren bloemen op een taart met een blanke ondergrond, wordt het een vrolijk geheel. Spuit een paar bloemen over met de airbrush voor nóg meer kleurdiversiteit.

7. Gebruik ook donkere tinten
Door te werken met donkere tinten, komen de lichte rozen meer naar voren. Daarmee valt het geheel nóg meer op, waardoor de taart een echte eyecatcher wordt in de vitrine.

8. Werk precies en gedetailleerd.
Een taart waarbij ook de ambachtelijke decoraties tot in detail zijn afgewerkt, oogst nog meer waardering bij de klant.

9. Bewaren decoraties
Bewaar marsepeinen decoraties in de verpakking in de diepvries

10. Wees trots op uw gedecoreerde taart.
Een bakker die voor 100 procent achter z’n product staat en dat ook uitstraalt naar z’n klanten, verkoopt meer.

Lees ook
Nooit uitgeleerd bij Bakkerij Beerse

Nooit uitgeleerd bij Bakkerij Beerse

Bakkerij Beerse heeft zeven winkels in Alkmaar en omgeving. In totaal werken er zo’n zeventig mensen, vaak al tientallen jaren. Wat maakt deze bakker zo’n aantrekkelijke werkgever? Bakkers in bedrijf maakte een rondje langs de verschillende vestigingen. “De onderlinge band is hecht en we mogen trainingen volgen over grondstoffen en leidinggeven.”

Omzetontwikkeling bakkerswinkels tijdens coronacrisis

Omzetontwikkeling bakkerswinkels tijdens coronacrisis

Beko Advies zet met de Beko OmzetBarometer alle gegevens tijdens de coronacrisis op een rijtje. De omzet van bakkerijen die goed bereikbaar zijn groeide in deze periode, terwijl bakkerswinkels in de grote steden, toeristische centra en grote winkelcentra het moeilijk hebben.

‘Ik zie mezelf wel in een bakkerij werken’

‘Ik zie mezelf wel in een bakkerij werken’

Lotte van Kempen (16) zit in het derde jaar van haar vmbo-opleiding op het Wellant College in Alphen aan den Rijn. Ze doet een ‘snuffelstage’ bij Ella van Haeringen, die onder de naam Ella Bakt (@ellabakt) brood op bestelling maakt. “Mijn vader ging altijd naar Ella, ik vond het leuk om brood te maken. Nu help ik om de week een dag mee in de bakkerij.”

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...