Tien tips voor (bloem)decoraties van marsepein

Marsepeinen taartdecoratie_Foto: Koos

Foto: Koos Groenewold

In veel huishoudens komt er met de feestdagen een (dessert)taart op tafel te staan. Deze worden vooral met het oog gekocht. Decoratie is belangrijk. Bakkers in bedrijf geeft tien tips voor (bloem)decoraties van marsepein.

Gort Decoraties in Almere is gespecialiseerd in eigen gemaakte, marsepeinen roosjes en bloemen.  Soms wordt er gezegd dat marsepeindecoratie oubollig is, maar dat ligt aan de creatie zelf, stelt Gort Decoraties in Bakkers in bedrijf 8-2016. Een marsepeinen roos of bloem is niet achterhaald of ouderwets, mits deze juist wordt toegepast.

1. Overdrijf niet.
Bouw de taart niet helemaal vol. Eén roos met wat groene blaadjes kan al heel mooi zijn.

2. Voeg subtiele decoratie toe
Door naast de toegepaste marsepeinen roosje en blaadjes, de taart ook nog subtiel te decoreren, ontstaat een mooi afgerond geheel.

3. Let op de details
Ook bij decoraties zit de finesse in de details. Door diverse soorten bloemen te gebruiken, wordt het boeket op de taart nog levendiger.

4. Schuin afsnijden
Door het schuin afsnijden van de ‘kontjes’, staan de bloemen lager en dieper op de taart, waardoor het boeket voller oogt.

5. Buig de blaadjes
Door de blaadjes rond de bloemen te buigen, ontstaat een extra dimensie op de taart. Het geeft meer diepte in het boeket.

6. Gebruik verschillende kleuren
Door te kiezen voor diverse kleuren bloemen op een taart met een blanke ondergrond, wordt het een vrolijk geheel. Spuit een paar bloemen over met de airbrush voor nóg meer kleurdiversiteit.

7. Gebruik ook donkere tinten
Door te werken met donkere tinten, komen de lichte rozen meer naar voren. Daarmee valt het geheel nóg meer op, waardoor de taart een echte eyecatcher wordt in de vitrine.

8. Werk precies en gedetailleerd.
Een taart waarbij ook de ambachtelijke decoraties tot in detail zijn afgewerkt, oogst nog meer waardering bij de klant.

9. Bewaren decoraties
Bewaar marsepeinen decoraties in de verpakking in de diepvries

10. Wees trots op uw gedecoreerde taart.
Een bakker die voor 100 procent achter z’n product staat en dat ook uitstraalt naar z’n klanten, verkoopt meer.

Dossiers
Lees ook
Minder inflatie, maar voedingsprijzen blijven hoog

Minder inflatie, maar voedingsprijzen blijven hoog

In november daalde de inflatie naar 11,2 procent. Maar in vergelijking met vorig jaar betalen consumenten nog altijd veel meer voor hun eten en drinken. Dat blijkt uit een analyse over de maand november van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

UWV: Veel werkgevers verwachten problemen in 2023

UWV: Veel werkgevers verwachten problemen in 2023

Veel werkgevers verwachten dat zij in 2023 in de problemen gaan komen vanwege de hoge kosten voor onder andere energie en grondstoffen. Dat blijkt uit een rondgang van UWV langs werkgevers uit onder andere de horeca, detailhandel, landbouw en groothandel.

Bakkers en de hoge energieprijzen - Week 47

Bakkers en de hoge energieprijzen - Week 47

Bakkers hebben het moeilijk door de torenhoge energierekeningen, toegenomen kosten voor grondstoffen en inflatie. Wat gebeurde er de afgelopen week? Een greep uit de media.

Altijd op de hoogte blijven?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief