Tien tips voor (bloem)decoraties van marsepein

Marsepeinen taartdecoratie_Foto: Koos

Foto: Koos Groenewold

In veel huishoudens komt er met de feestdagen een (dessert)taart op tafel te staan. Deze worden vooral met het oog gekocht. Decoratie is belangrijk. Bakkers in bedrijf geeft tien tips voor (bloem)decoraties van marsepein.

Gort Decoraties in Almere is gespecialiseerd in eigen gemaakte, marsepeinen roosjes en bloemen.  Soms wordt er gezegd dat marsepeindecoratie oubollig is, maar dat ligt aan de creatie zelf, stelt Gort Decoraties in Bakkers in bedrijf 8-2016. Een marsepeinen roos of bloem is niet achterhaald of ouderwets, mits deze juist wordt toegepast.

1. Overdrijf niet.
Bouw de taart niet helemaal vol. Eén roos met wat groene blaadjes kan al heel mooi zijn.

2. Voeg subtiele decoratie toe
Door naast de toegepaste marsepeinen roosje en blaadjes, de taart ook nog subtiel te decoreren, ontstaat een mooi afgerond geheel.

3. Let op de details
Ook bij decoraties zit de finesse in de details. Door diverse soorten bloemen te gebruiken, wordt het boeket op de taart nog levendiger.

4. Schuin afsnijden
Door het schuin afsnijden van de ‘kontjes’, staan de bloemen lager en dieper op de taart, waardoor het boeket voller oogt.

5. Buig de blaadjes
Door de blaadjes rond de bloemen te buigen, ontstaat een extra dimensie op de taart. Het geeft meer diepte in het boeket.

6. Gebruik verschillende kleuren
Door te kiezen voor diverse kleuren bloemen op een taart met een blanke ondergrond, wordt het een vrolijk geheel. Spuit een paar bloemen over met de airbrush voor nóg meer kleurdiversiteit.

7. Gebruik ook donkere tinten
Door te werken met donkere tinten, komen de lichte rozen meer naar voren. Daarmee valt het geheel nóg meer op, waardoor de taart een echte eyecatcher wordt in de vitrine.

8. Werk precies en gedetailleerd.
Een taart waarbij ook de ambachtelijke decoraties tot in detail zijn afgewerkt, oogst nog meer waardering bij de klant.

9. Bewaren decoraties
Bewaar marsepeinen decoraties in de verpakking in de diepvries

10. Wees trots op uw gedecoreerde taart.
Een bakker die voor 100 procent achter z’n product staat en dat ook uitstraalt naar z’n klanten, verkoopt meer.

Lees ook
Hoe noem je een vegetarisch product?

Hoe noem je een vegetarisch product?

Ik heb een vegan saucijzenbroodje: het lijkt op een saucijzenbroodje, maar ik gebruik geen ingrediënten afkomstig van dieren. Mag ik mijn broodje wel ‘vegan saucijzenbroodje’ noemen?

Mondkapjesplicht ingegaan

Mondkapjesplicht ingegaan

Vanaf vandaag, 1 december, geldt in Nederland de mondkapjesplicht. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan moeten mensen in publieke binnenruimtes zoals winkels, musea en theaters een niet-medisch mondkapje dragen.

Jan Westerbos wint planeetmenger SVM Bakery Machines

Jan Westerbos wint planeetmenger SVM Bakery Machines

Bakkers in bedrijf en SVM Bakery Machines organiseerden een gezamenlijke Facebookactie: wie een abonnement nam én de Facebookpagina van SVM Bakery Machines likete, maakte kans op een planeetmenger.

Enthousiaste bakker, Friesland

Enthousiaste bakker, Friesland

Wat ga je doen?Wij zoeken een enthousiaste bakker om dit team te versterken! Je zal in de dagdienst van 06.00-15.00 uur werkzaam zijn. Werkzaamheden: Degen draaien,koekzetten,...

Broodbakker omgeving Zevenaar

Broodbakker omgeving Zevenaar

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Zevenaar zijn we per direct op zoek naar een (zelfstandig werkend) broodbakker. Alle producten...

Teamleider Bakkerij regio Twente

Teamleider Bakkerij regio Twente

Wat ga je doen?Als teamleider ben je verantwoordelijk voor het effectief inzetten van teamleden, zodat de werkzaamheden efficiënt, veilig en met het maximale...