Thijs Koolen voor negende keer Beste Echte Bakker

WinnaarsBeste EchteBakkers2016_0148 (Medium)

WAGENINGEN – Thijs Koolen uit het Limburgse Ell prolongeert zijn titel Beste Echte Bakker én de titel Beste Echte Bakker in de categorie Kwaliteit. In de categorie Kwaliteit doorbreekt Koolen voor het eerst de grens van een 8,0 gemiddeld. De Zilveren Schieter is voor het team van Toet, De Echte Bakker met twee winkels in Apeldoorn. Vorig jaar werd Jan Toet beloond als Beste Nieuwkomer met een 7e plaats. Het brons is voor Gommans, met winkels in Sevenum, Swalmen en Boxmeer.

Eervolle Schieter

De Gouden Schieters zijn 12 januari uitgereikt tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van de Echte Bakkers in de RAI in Amsterdam. Deze prestigieuze prijzen zijn beschikbaar voor de overall winnaar (‘Beste Echte Bakker’) en voor de top-3 in de categorie Kwaliteit en Winkel.

De tweede en derde plaatsen ontvangen respectievelijk een Zilveren en een Bronzen Schieter. Een bijzonder eervolle Gouden Schieter kreeg Wilfred Haafs uit Haren voor het behalen van de titel Meester Boulanger.

Fanatiek

Thijs Koolen prolongeert zijn titels Beste Echte Bakker én Beste Kwaliteit van vorig jaar. Hij gaat ervoor om kampioen te worden en let daarbij fanatiek op de details van de producten, oordeelt het Gilde. Dit weet hij ook goed over te brengen aan de bakkers in zijn bakkerij en daarmee maakt hij het verschil in de productkwaliteit. Daarnaast is ook de winkel prima verzorgd.

Topscore kwaliteit

De categorie Beste Kwaliteit kent dit jaar dezelfde winnaars als de Beste Echte Bakker. Thijs Koolen haalt voor de 11e keer (!) op rij een top-3 notering, waarvan dit jaar voor de 9e keer het goud. Na zeventien onaangekondigde productkeuringen die over het hele jaar door het Nederlands Bakkerij Centrum zijn uitgevoerd, scoort de bakker een gemiddelde van 8,099 waarmee hij de grens van een 8,0 doorbreekt.

Toet, De Echte Bakker in Apeldoorn, zit Thijs Koolen op de hielen met een 8,050 en haalt de Zilveren Schieter. Gommans scoort de derde prijs en laat daarmee zien dat hij kwaliteit op hoog niveau kan handhaven, stelt de jury.

WinnaarsBeste Winkels2016_0107 (Medium) Beoordeling

De titel Beste Winkel wordt dit jaar bepaald in twee rondes. In de eerste ronde zijn alle winkels van De Echte Bakkers beoordeeld door onafhankelijke inspecteurs op twintig punten in zes categorieën, waaronder de productpresentatie, sfeer en uitstraling van de winkel. De winkels die 95 punten of hoger scoorden, kregen de kans mee te doen aan de finaleronde waarin vooral is gelet op gastvrijheidsbeleving, productkennis van de medewerkers en service aan de klanten.

Winkelmedewerkers

De prestatie van de winkelmedewerkers van Joost Douenburg in Rijsbergen was het beste. De klantvriendelijkheid en de goede productkennis leveren Douenburg de Gouden Schieter op. De tweede plaats is voor de prestatie van winkelmedewerkers van Frentz, De Echte Bakker in Ugchelen; de winkel van Van Walderveen in Buren behaalt het brons.

Waardering

Thijs Koolen ontving de twee Gouden Schieters ten overstaan van zijn collega Echte Bakkers, uit handen van Bart Vedder, bestuursvoorzitter van de Stichting Echte Bakkersgilde. Vedder sprak zijn waardering uit voor een bakker die er al 11 jaar lang in slaagt alle details in de bakkerij in orde te hebben.

Lees ook
Echte Bakkers tellen hun zegeningen

Echte Bakkers tellen hun zegeningen

"We zijn blij dat Echte Bakkers gemengde bedrijven zijn en dat de bakkers in Nederland open mochten blijven in tegenstelling tot veel andere landen in Europa.” Zo vat Geert Caniels, directeur van het Echte Bakkersgilde, de afgelopen periode samen. “Maar natuurlijk zijn er ook onder de Echte Bakkers bedrijven die het nu heel moeilijk hebben.”

Bas Gommans wint Beste Echte Bakker en Beste Winkel 2020

Bas Gommans wint Beste Echte Bakker en Beste Winkel 2020

Echte Bakker Bas Gommans schrijft geschiedenis. Hij won tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het Echte Bakkersgilde zowel Beste Echte Bakker én Beste Winkel. "Nog nooit eerder gingen de Gouden Schieter voor Beste Echte Bakker én Beste Winkel naar dezelfde bakker", aldus de organisatie.

Wie wordt de Beste Echte Bakker 2020?

Wie wordt de Beste Echte Bakker 2020?

Het Echte Bakkersgilde maakte 19 december de genomineerden voor de titel Beste Echte Bakker 2020 bekend. Welke bakker wint deze titel en wie wint de Gouden Schieter in de categorie 'Beste Winkelbeoordeling? Dat komen we 20 januari te weten!

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn op korte termijn op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...