Thema World Chocolate Masters: #TMRW_TASTES_LOOKS_FEELS_LIKE

World Chocolate Masters

Het nieuwe thema voor de World Chocolate Masters is bekend: #TMRW_TASTES_LOOKS_FEELS_LIKE. Het thema geeft een dualiteit weer: voor sommige is dit het einde van de wereld (zoals we die kennen) en voor anderen het begin van een nieuw tijdperk. Hoe morgen zal smaken, eruit zal zien en voelen in de chocoladewereld, daar moeten de chocolatiers invulling aan geven. 

De World Chocolate Masters wordt sinds 2005 georganiseerd, in 2021 voor de achtste keer. Elias Läderach (CH)), Vincent Vallée (FR), Davide Comaschi (IT), Frank Haasnoot (NL), Shigeo Hirai (JP) en Naomi Mizuno (JP) wonnen de eerdere editie. In 2018 deed Patrick de Vries namens Nederland mee aan de World Chocolate Masters. Hij haalde helaas de top 10 niet.

 

Van maart 2020 tot januari 2021 vinden de nationale selecties plaats in de twintig deelnemende landen. De opdrachten voor alle deelnemers zijn als volgt:

  • #YOU - Maak een moodboard dat uw belangrijkste idee uitlegt en hoe het uw visie op #TMRW weergeeft
  • #DESIGN - Maak een chocoladekunstwerk met 6 verschillende technieken en max. 5 kg chocolade
  • #TASTE - Maak een vers chocoladegebak met 3 verplichte ingrediënten (chocolade/een stuk fruit/een lokaal ingrediënt)
  • #SNACK - Maak een chocoladesnack die 100% plantaardig is
  • #BONBON - Maak een bonbon op basis van natuurlijke ingrediënten, helemaal zonder E-nummers

In de twintig landen wordt er een professionele jury samengesteld. Alle juryleden zijn experts binnen de culinaire en/of gastronomische wereld. Per land wordt er een voorzitter aangesteld die alle juryleden zal coördineren, begeleiden en controleren zodat de wedstrijd 100% eerlijk verloopt. Per nationale selectie wordt de deelnemer met de hoogste score de National Chocolate Master. Die winnaar vertegenwoordigt zijn/haar land tijdens de World Final in 2021. De exacte datum en tijdstip van de finale wordt begin 2020 meegedeeld.

Het thema #TMRW_TASTES_LOOKS_FEELS_LIKE daagt professionals uit om nieuwe expressies van chocolade te ontdekken. Chocolade is de belichaming van optimisme en het vieren van het leven en daar willen we graag aan toegeven. Daarom gaat het thema niet over een verre toekomst maar over morgen. En hoe de opkomende chefs in de industrie van gebak, chocolaterie of horeca het genot van morgen opnieuw zullen uitvinden - niet enkel in de smaaktaal die zij gebruiken. Maar ook in de texturen. In toegestane recepten die de gezonde voordelen van cacao benadrukken. En niet te vergeten: de deelnemers worden aangespoord om het ontwerp van formats zoals gebak, snacks of bonbons te herwerken. Want de visuele taal van een ontwerp is de eerste trigger die ervoor zorgt dat we stoppen, iets bekijken en het verhaal erachter begrijpen.

De komende weken wordt alle praktische informartie, zoals data, deelnemers en juryleden, gecommuniceerd op de website van de World Chocolate Masters.

 

 

Lees ook
Sybrich Bakker wint de Gouden Gard met een showtafel met het thema Vintage Circus

Sybrich Bakker wint de Gouden Gard met een showtafel met het thema Vintage Circus

Sibrich Bakker is de trotse winnaar van de Gouden Gard 2019. Sibrich maakte met haar showtafel van een Vintage Circus de meeste indruk op de jury. De Zilveren Gard ging naar Richard van Dijk en Nathalie Manintveld won de Bronzen Gard. De Talentenprijs ging dit jaar naar Nick Kraakman.

Inschrijving Dutch Pastry Award geopend

Inschrijving Dutch Pastry Award geopend

LEEUWARDEN - De inschrijving voor de jaarlijkse Dutch Pastry Award is geopend. Het Nederlands Patisserie Team heeft deze inschrijving afgelopen weekend mogen openen. De editie van 2016 heeft als thema ‘Flora en Fauna’, en zal tijdens de Bakkersvak in maart worden gehouden. Vakwedstrijd “De Dutch Pastry Award is een vakwedstrijd op hoog niveau”, stellen...

Hartverwarmend mooi en lekker ijs

Hartverwarmend mooi en lekker ijs

Nederland demonstreert hoog niveau ijsmaken op Gelato Festival Challenge Nederland IJs vormt een groeiend aandeel van de Bakkersvak. Het Gelato Festival Challenge Nederland voegt daar een extra dimensie aan toe. Iedereen genoot van de prachtige ijscreaties. Nederland kreeg 27 winnaars, met als nummer 1 Kees Baars, gevolgd door Ilse Kennis en Erik Kuiper....

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Wat ga je doen?Als operator productie draag je zorg voor de producten die worden bereidt in deze bakkerij. We zijn per direct op zoek naar een ervaren bakker/ operator...

Leerling BBL Artisanaal

Leerling BBL Artisanaal

Wat ga je doen?Gaat er voor jou niets boven de geur van pasgebakken brood? Voor de artisanale bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een leerling BBL. Dagelijks...

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Wat ga je doen?Heb jij altijd al heerlijke brood- en banketproducten willen verkopen? Dan is dit je kans! Een ambachtelijke bakkerij, met meerdere winkels in de...