Thema World Chocolate Masters: #TMRW_TASTES_LOOKS_FEELS_LIKE

World Chocolate Masters

Het nieuwe thema voor de World Chocolate Masters is bekend: #TMRW_TASTES_LOOKS_FEELS_LIKE. Het thema geeft een dualiteit weer: voor sommige is dit het einde van de wereld (zoals we die kennen) en voor anderen het begin van een nieuw tijdperk. Hoe morgen zal smaken, eruit zal zien en voelen in de chocoladewereld, daar moeten de chocolatiers invulling aan geven. 

De World Chocolate Masters wordt sinds 2005 georganiseerd, in 2021 voor de achtste keer. Elias Läderach (CH)), Vincent Vallée (FR), Davide Comaschi (IT), Frank Haasnoot (NL), Shigeo Hirai (JP) en Naomi Mizuno (JP) wonnen de eerdere editie. In 2018 deed Patrick de Vries namens Nederland mee aan de World Chocolate Masters. Hij haalde helaas de top 10 niet.

 

Van maart 2020 tot januari 2021 vinden de nationale selecties plaats in de twintig deelnemende landen. De opdrachten voor alle deelnemers zijn als volgt:

  • #YOU - Maak een moodboard dat uw belangrijkste idee uitlegt en hoe het uw visie op #TMRW weergeeft
  • #DESIGN - Maak een chocoladekunstwerk met 6 verschillende technieken en max. 5 kg chocolade
  • #TASTE - Maak een vers chocoladegebak met 3 verplichte ingrediënten (chocolade/een stuk fruit/een lokaal ingrediënt)
  • #SNACK - Maak een chocoladesnack die 100% plantaardig is
  • #BONBON - Maak een bonbon op basis van natuurlijke ingrediënten, helemaal zonder E-nummers

In de twintig landen wordt er een professionele jury samengesteld. Alle juryleden zijn experts binnen de culinaire en/of gastronomische wereld. Per land wordt er een voorzitter aangesteld die alle juryleden zal coördineren, begeleiden en controleren zodat de wedstrijd 100% eerlijk verloopt. Per nationale selectie wordt de deelnemer met de hoogste score de National Chocolate Master. Die winnaar vertegenwoordigt zijn/haar land tijdens de World Final in 2021. De exacte datum en tijdstip van de finale wordt begin 2020 meegedeeld.

Het thema #TMRW_TASTES_LOOKS_FEELS_LIKE daagt professionals uit om nieuwe expressies van chocolade te ontdekken. Chocolade is de belichaming van optimisme en het vieren van het leven en daar willen we graag aan toegeven. Daarom gaat het thema niet over een verre toekomst maar over morgen. En hoe de opkomende chefs in de industrie van gebak, chocolaterie of horeca het genot van morgen opnieuw zullen uitvinden - niet enkel in de smaaktaal die zij gebruiken. Maar ook in de texturen. In toegestane recepten die de gezonde voordelen van cacao benadrukken. En niet te vergeten: de deelnemers worden aangespoord om het ontwerp van formats zoals gebak, snacks of bonbons te herwerken. Want de visuele taal van een ontwerp is de eerste trigger die ervoor zorgt dat we stoppen, iets bekijken en het verhaal erachter begrijpen.

De komende weken wordt alle praktische informartie, zoals data, deelnemers en juryleden, gecommuniceerd op de website van de World Chocolate Masters.

 

 

Lees ook
Vader en dochter winnen Dobla Pastry Battle 2020

Vader en dochter winnen Dobla Pastry Battle 2020

Vader en dochter Klaassens van Restaurant Pure C** wonnen op de laatste dag van de Horecava de Dobla Pastry Battle 2020. Zij lieten vijf andere teams achter zich in deze patisseriewedstrijd voor banket- en chocoladeprofessionals.

SureChoc-partnerschap ontwikkelt suikerarme chocolade

SureChoc-partnerschap ontwikkelt suikerarme chocolade

Onderzoekers van de universiteit van Reading hebben samen met partners uit het bedrijfsleven een chocoladereep ontwikkeld met bijna de helft minder suiker dan normaal. In de receptuur wordt gebruik gemaakt van een mineraal dat de suikers efficiënter in contact brengt met de smaakpapillen op de tong. Bij consumententests kreeg de reep een respectabele...

Wie wordt de Beste Echte Bakker 2020?

Wie wordt de Beste Echte Bakker 2020?

Het Echte Bakkersgilde maakte 19 december de genomineerden voor de titel Beste Echte Bakker 2020 bekend. Welke bakker wint deze titel en wie wint de Gouden Schieter in de categorie 'Beste Winkelbeoordeling? Dat komen we 20 januari te weten!

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele banketproductie. Deze productie bestaat uit het bereiden van gebak, stukswerk en koeken. Dit...

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele broodproductie. Dit doe je voor eigen vestigingen en een stuk derde kanaal. De productie zal...

Broodbakkers gezocht omgeving Oldenzaal

Broodbakkers gezocht omgeving Oldenzaal

Wat ga je doen?De functie die wij je te bieden hebben: Als bakker ben je, gezamenlijk met je collega’s, verantwoordelijk voor het bereiden van een kwalitatief...