Thema BakkersVakWedstrijden 2021 is kerst

15 juni 2021

Het sierstuk is een belangrijk onderdeel van de BakkersVakWedstrijden. Om deelnemers voldoende tijd te geven om het sierstuk te ontwerpen en te oefenen maakt het bestuur het thema nu al bekend. Dit jaar is het thema kerst. De BakkersVakWedstrijden vinden plaats op 9 en 10 november.

Elk jaar worden de mooiste sierstukken ingeleverd voor de BakkersVakWedstrijden. De sierstukken zijn ‘de eyecatchers’ van de wedstrijden. Alles kan en mag zolang het sierstuk voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • De jury moet in één oogopslag kunnen zien dat het een kerst-sierstuk is.
  • Het sierstuk moet gemaakt zijn van chocolade, brooddeeg of suikerwerk en uit 90 procent eetbare producten bestaan. Niet eetbare onderdelen mogen alleen ter ondersteuning worden gebruikt. 
  • Het sierstuk mag maximaal 1 meter breed, 1 meter lang en 1 meter hoog zijn.

Deelnemers moeten er rekening mee houden dat het sierstuk twee dagen in de zaal staat en niet gekoeld kan worden opgeslagen.

BakkersVakWedstrijden

Deelnemers moeten hun producten dinsdag 9 november inleveren bij het Fries Congrescentrum in Drachten. Die dag moeten ook de sierstukken door de deelnemers zelf worden opgebouwd in de wedstrijdzaal in Drachten. De jury keurt 's avonds alle producten. Op 10 november vindt de prijsuitreiking plaats. Vanwege de coronapandemie is het nog niet bekend hoe deze er precies uit komt te zien.

In het wedstrijdboekje, dat dit najaar wordt uitgegeven, staat meer informatie over de wedstrijden van dit jaar.

Altijd op de hoogte blijven?