The Real Baker B.V. opent nieuwe bakkerij

The Real Baker

Vrijdag 4 oktober verrichtte Gert-Jan Kats, de burgemeester van Veenendaal, de officiële opening van de nieuwe bakkerij van The Real Baker B.V. Hiermee is de verhuizing van de bakkerij van Ede naar Veenendaal een feit. 

The Real Baker B.V. is een ambachtelijk specialiteiten productiebedrijf dat in 2014 is opgericht. De productiebakkerij is gespecialiseerd in muffins, bagels en taarten. De nieuwe bakkerij was noodzakelijk om de capaciteit uit te breiden. Daarnaast was volgens de directie, die bestaat uit Henk de Haan, Babette de Haan en Patrick Tissen, een nieuw 'eigen' pand noodzakelijk om van omzet gedreven naar waarde creatie op lange termijn te komen.

De nieuwe bakkerij werd in samenwerking met TenBa B.V. ontwikkeld. Als eerste in Nederland werkten de bakkers in deze bakkerij met Turkse rotatieovens van Brotmas Europe B.V. Een gewaagde stap volgens vele, maar volgens de eigenaren pakt deze meer dan goed uit.

De bakkerij heeft een omvang van 1700 M2. Dit is een flinke uitbreiding van de capaciteit. Patrick Rissen: "We kunnen per uur bijna drie keer het volume muffins bakken per uur en we kunnen twee keer zoveel bagels bakken per uur. Onze vriescapaciteit is meer dan verdrievoudigd. We kunnen 202 pallet plaatsen."

Op de dag van de opening kregen de vele genodigden een rondleiding door de nieuwe productiehal.Er was een heerlijke BBQ, diverse drankjes, een liveband en spetterend optreden van een lokale Arnhemse artiest. "Dit is voor ons bedrijf een geweldige dag! Een mijlpaal in ons korte 5-jarig bestaan", sprak de super trotse directeur Patrick Tissen tijdens de opening. "Wat een supertrio", vervolgde hij waarbij hij doelde op zijn mede directieleden Henk de Haan en zijn dochter Babette. "Met respect in vertrouwen als basis! De kracht van dit trio komt voort uit het feit dat we complementair zijn. We kunnen dus alle 3 iets wat de ander niet kan en daarmee de snelle groei van de afgelopen jaren perfect handelen."

Hij bedankte iedereen die aan de nieuwe bakkerij had meegewerkt en roemde de inzet van het personeel voor en tijdens de verhuizing. "De komende jaren zullen we onverminderd blijven groeien met klanten als Albert Heijn, Jumbo, Sligro, Bidfood en Bagel & Beans en vele andere al dan niet in samenwerking met De Bakkers Combinatie B.V. die ook in dit pand is gevestigd komt dat helemaal goed. Hierbij blijven we luisteren naar onze klanten met ons motto  ‘You name it, we bake it!",  besloot Tissen zijn speech, waarna een luid applaus van alle aanwezigen volgde en het feest tot in de late uurtjes werd voortgezet.

Voor het komende nummer van Bakkers in bedrijf brengt onze redactie een bezoekje aan de nieuwe bakkerij van The Real Baker B.V. Bakkers in bedrijf 9-2019 verschijnt 1 november. Nog geen abonnee? Sluit dan hier een abonnement af.

Dossiers
Lees ook
Tien tips voor (bloem)decoraties van marsepein

Tien tips voor (bloem)decoraties van marsepein

In veel huishoudens komt er met de feestdagen een (dessert)taart op tafel te staan. Deze worden vooral met het oog gekocht. Decoratie is belangrijk. Bakkers in bedrijf geeft tien tips voor (bloem)decoraties van marsepein.

Bakkerij Heerschap opent nieuwe bakkerij

Bakkerij Heerschap opent nieuwe bakkerij

Bakkerij Heerschap nam op 19 november de nieuwe bakkerij in Nederweert officieel in gebruik. Met een groter pand, verbeterde productieprocessen en verduurzaming is Bakkerij Heerschap klaar voor de toekomst.

Vijf tips voor het openen van een pop-up store

Vijf tips voor het openen van een pop-up store

Pop-up stores verschijnen regelmatig in het straatbeeld. Leegstaande ruimtes die (tijdelijk) gevuld worden om iets te verkopen. Dat iets kan van alles zijn. Van zonnepanelen tot asperges en van Fiat 500’s tot pepernoten.

Teamleider deegproductie omgeving Amsterdam

Teamleider deegproductie omgeving Amsterdam

Wat ga je doen?Het deeg wordt geproduceerd op basis van vaste recepten. In de nieuw gerealiseerde productieomgeving, welke voldoet aan de hoogste standaarden, draag...

Koekbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Hoorn

Koekbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Hoorn

Wat ga je doen?Als Koekbakker produceer je al het droge banket binnen het bedrijf. Je za het hele proces van deegproductie tot het afbakken beheersen. Voornaamste...

Productiemedewerker deegmakerij Nijverdal

Productiemedewerker deegmakerij Nijverdal

Wat ga je doen?De werkzaamheden bestaan uit het koken van deeg met de juiste hoeveelheden en ingrediënten. Na dit proces zorg je ervoor dat het deeg wordt afgewogen...