The Real Baker B.V. opent nieuwe bakkerij

The Real Baker

Vrijdag 4 oktober verrichtte Gert-Jan Kats, de burgemeester van Veenendaal, de officiële opening van de nieuwe bakkerij van The Real Baker B.V. Hiermee is de verhuizing van de bakkerij van Ede naar Veenendaal een feit. 

The Real Baker B.V. is een ambachtelijk specialiteiten productiebedrijf dat in 2014 is opgericht. De productiebakkerij is gespecialiseerd in muffins, bagels en taarten. De nieuwe bakkerij was noodzakelijk om de capaciteit uit te breiden. Daarnaast was volgens de directie, die bestaat uit Henk de Haan, Babette de Haan en Patrick Tissen, een nieuw 'eigen' pand noodzakelijk om van omzet gedreven naar waarde creatie op lange termijn te komen.

De nieuwe bakkerij werd in samenwerking met TenBa B.V. ontwikkeld. Als eerste in Nederland werkten de bakkers in deze bakkerij met Turkse rotatieovens van Brotmas Europe B.V. Een gewaagde stap volgens vele, maar volgens de eigenaren pakt deze meer dan goed uit.

De bakkerij heeft een omvang van 1700 M2. Dit is een flinke uitbreiding van de capaciteit. Patrick Rissen: "We kunnen per uur bijna drie keer het volume muffins bakken per uur en we kunnen twee keer zoveel bagels bakken per uur. Onze vriescapaciteit is meer dan verdrievoudigd. We kunnen 202 pallet plaatsen."

Op de dag van de opening kregen de vele genodigden een rondleiding door de nieuwe productiehal.Er was een heerlijke BBQ, diverse drankjes, een liveband en spetterend optreden van een lokale Arnhemse artiest. "Dit is voor ons bedrijf een geweldige dag! Een mijlpaal in ons korte 5-jarig bestaan", sprak de super trotse directeur Patrick Tissen tijdens de opening. "Wat een supertrio", vervolgde hij waarbij hij doelde op zijn mede directieleden Henk de Haan en zijn dochter Babette. "Met respect in vertrouwen als basis! De kracht van dit trio komt voort uit het feit dat we complementair zijn. We kunnen dus alle 3 iets wat de ander niet kan en daarmee de snelle groei van de afgelopen jaren perfect handelen."

Hij bedankte iedereen die aan de nieuwe bakkerij had meegewerkt en roemde de inzet van het personeel voor en tijdens de verhuizing. "De komende jaren zullen we onverminderd blijven groeien met klanten als Albert Heijn, Jumbo, Sligro, Bidfood en Bagel & Beans en vele andere al dan niet in samenwerking met De Bakkers Combinatie B.V. die ook in dit pand is gevestigd komt dat helemaal goed. Hierbij blijven we luisteren naar onze klanten met ons motto  ‘You name it, we bake it!",  besloot Tissen zijn speech, waarna een luid applaus van alle aanwezigen volgde en het feest tot in de late uurtjes werd voortgezet.

Voor het komende nummer van Bakkers in bedrijf brengt onze redactie een bezoekje aan de nieuwe bakkerij van The Real Baker B.V. Bakkers in bedrijf 9-2019 verschijnt 1 november. Nog geen abonnee? Sluit dan hier een abonnement af.

Dossiers
Lees ook
Omzetontwikkeling bakkerswinkels tijdens coronacrisis

Omzetontwikkeling bakkerswinkels tijdens coronacrisis

Beko Advies zet met de Beko OmzetBarometer alle gegevens tijdens de coronacrisis op een rijtje. De omzet van bakkerijen die goed bereikbaar zijn groeide in deze periode, terwijl bakkerswinkels in de grote steden, toeristische centra en grote winkelcentra het moeilijk hebben.

Lavans levert bedrijfskleding HEMA Bakkerijen

Lavans levert bedrijfskleding HEMA Bakkerijen

Sinds 2009 levert Lavans de bedrijfskleding voor HEMA Bakkerijen. Onlangs werd het contract voor de samenwerking tussen deze twee bedrijven voor vijf jaar verlengd. “Lavans is voor ons een hele prettige partner”, zegt Tim Slats, QA medewerker bij HEMA Bakkerijen.

Medewerkers in de frontlinie - Afstand houden van collega’s blijkt lastig

Medewerkers in de frontlinie - Afstand houden van collega’s blijkt lastig

Voor ondernemers waren de afgelopen maanden spannend. Welke impact zou de crisis hebben op hun bedrijf? Ook voor medewerkers waren het onzekere tijden. Is het veilig om te gaan werken, voldoen de hygiënemaatregelen en heb ik straks nog een baan? Vier medewerkers vertellen hoe zij de coronatijd ervaren.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...