The Pie Room

The PIE ROOM

Dit kookboek is een ode aan een van de meest iconische Britse gerechten: de pie. In dit boek vind je klassieke, maar ook hartige en zoete pies. Er staan recepten in van de pie dauphinoise, pie gevuld met verschillende curry’s, de echte zalmpie of de klassieke pie met varkensvlees. Natuurlijk ontbreken de zoete taartjes niet: van varianten op de applepie, tot pies met rabarber en vanille.

Calum Franklin werkte bij gerenomeerde restaurants voordat hij aan de slag ging als Executive Head Chef bij Holborn Dining Room. Franklin heeft een ‘gebakafwijking’, zo zegt hij zelf, en hij is een specialist op het gebied van gedetailleerd versierde pies en Wellingtons met ongebruikelijke vullingen. In niet-coronatijden verkoopt het restaurant waar hij werkt per dag meer dan 200 van zijn creaties.

Franklin deelt in dit boek zijn kennis over deze van origine Britse delicatesse. Het boek begint met de verschillende deegsoorten. Daarna volgen de tools en technieken die nodig zijn om de perfecte pie te bereiden. Op 3 maart verscheen de Nederlandse vertaling van The Pie Room.

 

Dossiers
Lees ook
Ark van de smaak

Ark van de smaak

De Ark van de Smaak is een internationale catalogus van bedreigd culinair erfgoed. Hij bevat kleinschalige kwaliteitsproducten die dreigen te verdwijnen, maar bijzonder zijn omdat ze specifiek horen bij de cultuur, historie of traditie van een streek of land.

De vegan bakker

De vegan bakker

Vegan is en blijft voorlopig de trend. Opleidingen zoals Bakery Institute en het IJscentrum geven er lessen in en nu komt de bekende Franse patissier Rodolphe Landemaine met een boek over vegan bakken. Hoog tijd dus om er aandacht aan te besteden, want als zelfs de Fransen overwegen hun roomboter te laten staan…

Geen gedoe met personeel

Geen gedoe met personeel

Gefeliciteerd: je bedrijf groeit, je kunt het niet meer alleen en je moet personeel aannemen. Dat is best een stap. Zeker omdat er juridisch nogal wat haken en ogen aan zitten: neem je iemand in vaste dienst of kijk je het eerst nog even aan met een ander dienstverband?