Om consumenten meer duidelijkheid over broodsoorten te geven, geldt er sinds 1 juli 2020 een aangepast Warenwetbesluit Meel en brood. De nieuwe regels hebben een overgangstermijn van 2 jaar. Dat betekent dat je tot 1 juli 2022 de tijd hebt om aan deze verplichting te voldoen. Hoeveel weet jij al van het nieuwe Warenwetbesluit? Stichting Ambachtelijke bakkerij helpt hierbij met Bakkersbrein.

In de quizapp Bakkersbrein staat de maandcategorie (die elke maand van thema wisselt) nu volledig in het teken van het gewijzigde Warenwetbesluit Meel en brood. Zo kunnen jij en je medewerkers testen hoe goed jullie al op de hoogte zijn.

Bakkersbrein

De quiz Bakkersbrein is ontwikkeld door de Stichting Ambachtelijke Bakkerij en de Nationale Bakkerij Academie (NBA) en is speciaal bedoeld voor verkoop- en productiemedewerkers van bakkerijen. Met de app kunnen zij spelenderwijs hun kennis vergroten. Binnen tien verschillende thema’s, zoals bijvoorbeeld Chocolade, Hygiëne en Verpakken & bewaren, worden in de app tien verschillende vragen gesteld. 

Altijd op de hoogte blijven?