Ter Groene Poorte investeert in toekomst met nieuwe bakkerijschool

Brood 1_pixabay

Foto: Nicky Pe/Pixabay

Ter Groene Poorte in Brugge opent op 1 september niet alleen het nieuwe schooljaar maar ook de nieuwe bakkerijschool. De officiële opening vindt plaats in het bijzijn van Ben Weyts, Vlaams minister van Onderwijs en Jan Jambon, Vlaams Minister-President. 

Voor het openen van de nieuwe bakkerijschool geeft Ter Groene Poorte twee redenen. Allereerst wil de opleiding toonaangevend blijven als kennis- en expertisecentrum binnen het luik voeding. Daarnaast wil de opleider duidelijk maken dat ze geloven in de toekomst van beroepen als bakker, patissier en chocolatier.

"Innovatie, passie en creativiteit worden dagelijks door onze vakmensen doorgegeven aan de volgende generatie. Vanaf woensdag 1 september komen onze leerlingen dan ook terecht in een hypermoderne leeromgeving waarin alle faciliteiten voldoen aan het hedendaagse takenpakket van en bakker-patissier."

 

Dossiers
Lees ook
Nog even geduld voor de STAP-subsidie

Nog even geduld voor de STAP-subsidie

Wanneer je je wilt inschrijven voor de STAP-subsidie, moet je nog even geduld hebben, laat Stichting Bakkracht weten. Helaas lukt het niet om de trainingen met een branche-erkenning tijdig in het scholingsregister van DUO te krijgen. De trainingsaanbieders hebben hier een aantal inlogcodes voor nodig en deze nemen nogal wat tijd.

SVO start praktijkgericht trainingsaanbod SVO food academy

SVO start praktijkgericht trainingsaanbod SVO food academy

SVO vakopleiding food, opleider voor foodprofessionals, start met een praktijkgericht trainingsaanbod onder de naam SVO food academy.

Nederlandse chocolatiers kunnen meedoen aan Belgium Chocolate Awards

Nederlandse chocolatiers kunnen meedoen aan Belgium Chocolate Awards

In 2022 organiseert het Belgische vakblad Chocolaterie voor de tiende keer de Belgium Chocolate Awards plaats. Ook Nederlandse chocolatiers kunnen aan deze wedstrijd meedoen. Inschrijven kan nog tot 15 maart.