Tentoonstelling De kunst van brood

8 februari 2019

In mei vindt de tentoonstelling De kunst van brood plaats. Van 9 tot en met 12 mei geven verschillende kunstenaars in Het Sieraad, de oude ambachtsvakschool in Amsterdam-West hun perspectief op brood. Verwacht gigantische foto’s, dansend deeg en brood om naar te luisteren.

Iedereen heeft een mening over brood, maar veel Nederlanders weten maar weinig over de wereld die achter brood schuilgaat. De kunstenaars brengen wat zij ontdekt hebben over brood en hun perspectieven tot leven in deze tentoonstelling. Aan de tentoonstelling nemen kunstenaars deel zoals Atelier van Lieshout, Ruganzu Bruno, Elise ’t Hart, Claudy Jongstra (kunstenaar van het jaar 2019), Loes Koomen, Ap Verheggen, Roy Villevoye, Carine Weve en YANi .

De kunst van brood is een initiatief van Bake Five. Deze coöperatie van zelfstandige innovatieve bakkerijen heeft kunstenaars uitgedaagd om een uniek kunstwerk te produceren met hun visie op brood. Het event is gratis toegankelijk, om het cultureel-maatschappelijk belang van kunst en brood zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen.

De tentoonstelling 'De kunst van brood' is van 9 tot en met 12 mei te zien in 'Het Sieraad", de oude ambachtsvakschool in Amsterdam-West. Op het YouTube-kanaal De kunst van brood zijn verschillende vlogs over de voorbereiding van deze tentoonstelling te vinden.

Altijd op de hoogte blijven?