Tentoonstelling De kunst van brood

De kunst van brood

In mei vindt de tentoonstelling De kunst van brood plaats. Van 9 tot en met 12 mei geven verschillende kunstenaars in Het Sieraad, de oude ambachtsvakschool in Amsterdam-West hun perspectief op brood. Verwacht gigantische foto’s, dansend deeg en brood om naar te luisteren.

Iedereen heeft een mening over brood, maar veel Nederlanders weten maar weinig over de wereld die achter brood schuilgaat. De kunstenaars brengen wat zij ontdekt hebben over brood en hun perspectieven tot leven in deze tentoonstelling. Aan de tentoonstelling nemen kunstenaars deel zoals Atelier van Lieshout, Ruganzu Bruno, Elise ’t Hart, Claudy Jongstra (kunstenaar van het jaar 2019), Loes Koomen, Ap Verheggen, Roy Villevoye, Carine Weve en YANi .

De kunst van brood is een initiatief van Bake Five. Deze coöperatie van zelfstandige innovatieve bakkerijen heeft kunstenaars uitgedaagd om een uniek kunstwerk te produceren met hun visie op brood. Het event is gratis toegankelijk, om het cultureel-maatschappelijk belang van kunst en brood zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen.

De tentoonstelling 'De kunst van brood' is van 9 tot en met 12 mei te zien in 'Het Sieraad", de oude ambachtsvakschool in Amsterdam-West. Op het YouTube-kanaal De kunst van brood zijn verschillende vlogs over de voorbereiding van deze tentoonstelling te vinden.

Lees ook
Royal Steensma neemt Bak Speciaal over

Royal Steensma neemt Bak Speciaal over

Royal Steensma neemt Bak Speciaal, producent en leverancier van grondstoffen voor speciale broodsoorten als biologisch, desem- en speltbrood, over. Deze overname past in de ambitie van Royal Steensma om zich verder te ontwikkelen als totaal leveranciers voor de bakker. Het bedrijf produceert al wel grondstoffen voor brood, maar het accent ligt nu vooral...

Relatief veel voedingsstoffen in (volkoren) brood

Relatief veel voedingsstoffen in (volkoren) brood

Brood is een belangrijk onderdeel van gezonde voeding en zal ook in de toekomst een belangrijke plaats blijven innemen. Dat wordt duidelijk uit een wetenschappelijk artikel van Peter Weegels, directeur van het European Bakery Innovation Centre (EBIC) in Papendrecht. "Eigenlijk kun je brood een superfood noemen, omdat het qua samenstelling met kop en...

De perfecte foodpairing van brood en bier

De perfecte foodpairing van brood en bier

Brood en bier gaan goed samen. Bij de juiste combinatie versterken de smaken elkaar. Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven en biersommelier Fiona de Lange geven tips voor de perfecte foodpairing van bier en brood. Voor beide producten zijn hoogwaardige ingrediënten essentieel. Bier dat is gebrouwen van hele goedkope...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn op korte termijn op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...